SON DAKİKA: HDP "Herkes İçin Adalet" kampanyası başlattı

Son dakika haberleri... Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP, bugün "Herkes İçin Adalet" ismiyle yeni bir kampanya başlattı. Ancak terör örgütü destekçisi parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde PKK'nın kaçırdığı çocuklarını isteyen anneler için sessiz kalıp annelere saldırmayı tercih ediyor.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2021, 11:45 Güncelleme 08 Şubat 2021, 14:42
SON DAKİKA: HDP Herkes İçin Adalet kampanyası başlattı

İÇİNDEKİLER

HDP, haziran ayına kadar sürecek "Herkes için Adalet" kampanyası başlattı. Kampanyaya ilişkin hazırlanan deklarasyonu HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Ankara'da bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Deklarasyonda, bir toplumun ancak adaletle var olabileceği, adalet olmadığında toplumun çözülme, ülkenin de çöküşle karşı karşıya kalacağı ifade edildi.


Türkiye'nin bugün en büyük ve öncelikli sorunun adaletsizlik olduğu iddia edilen deklarasyonda, "Tarihte bugünkü gibi yalanın, gaddarlığın, riyakarlığın geçer akçe olduğu, adaletin, vicdanın ve ahlakın yok sayıldığı dönemler çok enderdir." ifadesine yer verildi.

Deklarasyonda, adaletin ancak tüm farklılıklarla el ele vererek ve hep birlikte mücadeleyle sağlanabileceği belirtilerek, "Herkes için adalet" demenin şimdi tam zamanı olduğu vurgulandı.

Etkinlikler kapsamında, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleriyle buluşmalar gerçekleştirilecek.

ANNELER 525 GÜNDÜR EVLATLARINI BEKLİYOR
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 525. gününde devam ediyor.

23. BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ
Son olarak 3 Şubat'ta İçişleri Bakanlığı 5 terör örgütü mensubunun ikna yoluyla teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Açıklamada, teslim olan örgüt mensuplarından birinin ailesinin Diyarbakır'da 520 gündür devam eden evlat nöbetindeki aileler arasında yer aldığı belirtilerek, "Teslim olan örgüt mensubuyla birlikte evlat nöbetinde 23. buluşma gerçekleşirken, 2021 yılı içerisinde sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı ise 21'e yükseldi." bilgisine yer verildi.

Teslim olan teröristlerin 2008, 2010 ve 2015 yıllarında terör örgütüne katıldıkları ve son olarak Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri belirlendi.