Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu: Diyarbakır annelerinde 23. buluşma!

Son dakika haberi... Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan ailelerden biri daha çocuğuna kavuştu. Haberi duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm terör örgütlerini anneler çökertecek!" açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2021, 19:27 Güncelleme 03 Şubat 2021, 22:21
Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu: Diyarbakır annelerinde 23. buluşma!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan ailelerden biri daha çocuğuna kavuştu.

Muş'un Varto ilçesinde 6 yıl önce terör örgütüne katılan 25 yaşındaki PKK'lı Onurhan Konak, Suriye'deki terör kamplarından kaçtı. Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan Konak'ın annesi Selmahan Konak'a haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi.

"TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ANNELER ÇÖKERTECEK"
Haberi duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan "Tüm terör örgütlerini anneler çökertecek!" açıklamasını yaptı.

Soylu'nun açıklaması şu şekilde:
Diyarbakır Annelerinde bir buluşma daha... 23. buluşma! PKK ve tüm terör örgütlerini Anneler ÇÖ-KER-TE-CEK!

5 TERÖRİST TESLİM OLDU
İçişleri Bakanlığı, İkna çalışmaları neticesinde PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 teröristin bugün güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Teslim olan 5 teröristten birinin ailesi, Diyarbakır'da 520 gündür devam eden evlat nöbetindeki aileler arasında yer alıyor. Teslim olan teröristle birlikte evlat nöbetinde 23. buluşma gerçekleşirken, 2021 yılı içerisinde sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı ise 21'e yükseldi.

Teslim olanların 2008, 2010 ve 2015 yıllarında terör örgütüne katıldıkları ve son olarak Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri belirlendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN