Son dakika: İçişleri Bakanlığı 5 PKK/KCK'lı terörist teslim olduğunu açıkladı

Gelen son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı, İkna çalışmaları neticesinde PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubu bugün güvenlik güçlerine teslim oldu.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2021, 19:23 Güncelleme 04 Şubat 2021, 09:54
Son dakika: İçişleri Bakanlığı 5 PKK/KCK’lı terörist teslim olduğunu açıkladı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi...

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Açıklamada, teslim olan örgüt mensuplarından birinin ailesinin Diyarbakır'da 520 gündür devam eden evlat nöbetindeki aileler arasında yer aldığı belirtilerek, "Teslim olan örgüt mensubuyla birlikte evlat nöbetinde 23. buluşma gerçekleşirken, 2021 yılı içerisinde sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı ise 21'e yükseldi." bilgisine yer verildi.

Teslim olan teröristlerin 2008, 2010 ve 2015 yıllarında terör örgütüne katıldıkları ve son olarak Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri belirlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN "23. BULUŞMA" PAYLAŞIMI
Muş'un Varto ilçesinden 18 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen Selma Han, 2014 yılında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Onur için evlat nöbetine katıldı.

Annenin oturma eylemi sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam yaptığı duyuruda terör örgütü PKK'dan kaçarak, teslim olan 5 örgüt mensubundan 1'inin, Selma Han'ın oğlu Onur olduğunu duyurdu.