SON DAKİKA: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu polis araçlarına saldıran öğrencileri savundu: Ne yaptılar? Bir yeri mi tahrip ettiler

Son dakika haberler... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını bahane edip üniversitede olay çıkarıp ikinci bir Gezi kalkışması yapmak için fırsat kollayan ve önceki akşam polis araçlarına saldıranları savundu. Kılıçdaroğlu "Öğrenciler ne yaptı Allah aşkına? Cam çerçeve mi kırdılar. Bir yeri mi tahrip ettiler." dedi.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2021, 13:15 Güncelleme 04 Şubat 2021, 14:15
SON DAKİKA: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu polis araçlarına saldıran öğrencileri savundu: Ne yaptılar? Bir yeri mi tahrip ettiler

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının gündem maddelerinden biri de Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan olaylardı. Kılıçdaroğlu, ilginç açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı açıklamasında polis araçlarına saldıran eylemcileri savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE YAPILAN ATAMA DOĞRU DEĞİLDİR"
"Bütün evlatlar bizim evlatlarımızdır. Bütün evlatlarımızın çok iyi yetişmesini isteriz. Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan atama doğru değildir. Orada hocalar karşı çıkıyor, öğrenciler karşı çıkıyor. Rektör çalışma arkadaşı istiyor, kimse onunla çalışmak istemiyor. Olmuyorsa ayrılırsınız. O görevde olmak ne katacak size. Üniversite kabul etmiyor, doğru değil diyor. Diyor ki; bu atanan kişi üniversitenin standartlarına göre profesör olamaz. Hepimizin düşünmesi lazım."

"BİR YERİ Mİ TAHRİP ETTİLER"
Kılıçdaroğlu, eylemcilerin bir yere saldırmadıklarını ima ederek "Öğrenciler ne yaptı Allah aşkına? Cam çerçeve mi kırdılar. Bir yeri mi tahrip ettiler. Toplantı ve gösteri yaptılar. Bu anayasal hak. Haklarını arıyor bunlar. Bu çocuklara ben memleketimizin evlatları dedim." ifadelerine yer verdi.

"BU ÇOCUKLARI DİNLEMEK LAZIM"
CHP lideri açıklamasının devamında ise "Bir kişinin terörist sayılması için mahkeme kararı lazım. Terörist diyor. Eline silah mı aldı. Anayasanın verdiği hakkı kullanıyor. Anlayışla karşılamamız lazım. Yazıktır günahtır. Bu çocukları dinlemek lazım, konuşmak lazım. Bunlar bizim ülkemizin yetiştirdiği gençler." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını bahane eden ve başını CHP, HDP ile PKK, DHKP-C, MLKP'nin çektiği gruplar üniversite eylemlere başladılar. Her fırsatta polise saldıran gruplar daha sonra eylemler sırasında Kabe resminin üzerine şahmeran figürü ve LGBT paçavrası yerleştirerek halkın dini duygularına hakaret ettiler.

Boğaziçi Üniversitesi üzerinden ikinci bir Gezi kalkışması çıkarmayı planlayan gruplar, yurt dışından aldıkları desteklerle özellikle sosyal medyada dezenformasyon ve manipülasyona başvurarak güvenlik güçlerinin orantısız güç uyguladığı algısını yaratmaya çalıştı. Terör bağlantıları bulunan kişilerin de aralarında bulunduğu eylemciler önceki akşam da Kadıköy'de polis araçlarına saldırararak camlarını kırdı.