CHP'li eski vekil Berhan Şimşek'in "cuma namazı" gafı alay konusu oldu! Diyanet'ten o iddiaya yalanlama

Katıldığı bir TV programında asılsız iddialarla iktidarı ve Diyanet'i hedef alan CHP'li eski vekil Berhan Şimşek, kendisinin de cuma namazlarına gittiğini belirterek ''Reklam olsun diye söylemiyorum, Cumalara gitmeye çalışıyorum sırf hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum'' dedi. CHP'li Berhan Şimşek'in sözleri sosyal medyada aoaly konusu oldu. Çünkü Berhan Şimşek'in söylediklerinin aksine cuma namazında hutbe, farzdan önce okunuyor. Ayrıca hutbeyi dinlemek de farz. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek’in Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiasının asılsız olduğu belirtilerek, kendisi hakkında yasal yollara başvurulacağı kaydedildi.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2021, 15:16 Güncelleme 27 Ocak 2021, 15:23
CHP’li eski vekil Berhan Şimşek’in cuma namazı gafı alay konusu oldu! Diyanet’ten o iddiaya yalanlama

İÇİNDEKİLER

CHP'li Berhan Şimşek'in Cuma namazıyla ilgili sözleri sosyal medyayı salladı. Berhan Şimşek, katıldığı televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığı'na asılsız iddialarla eleştiriler yöneltti.

Kendisinin de cuma namazlarına gittiğini belirten Şimşek ''Reklam olsun diye söylemiyorum Cumalara gitmeye çalışıyorum sırf hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum'' dedi.

ŞOV YAPAYIM DERKEN REZİL OLDU
Berhan Şimşek'in sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Öyle ki Berhan Şimşek'in söylediklerinin aksine cuma namazında hutbe, farzdan önce okunuyor. Ayrıca hutbeyi dinlemek de farz.
DİYANET HAREKETE GEÇTİ
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Berhan Şimşek'e yalanlama:

"Eski milletvekili Berhan Şimşek'in katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığına dair iddiası, gerçeği yansıtmamaktadır. Her Cuma camilerde irad edilen hutbelerimiz, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı uzman ekiplerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Şimşek'i gerçek dışı iddiasından dolayı kınadığımızı, kendisi hakkında yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz.

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



MUHARREM İNCE DE GAF YAPMIŞTI
Geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş'ta halka hitap eden İnce, Başkan Erdoğan'a cevap verirken, her gün Cuma namazı kıldığını söylemişti. İnce, "Ben kimseye yalan söylemem. Ben 5 vakit namaz kılıyor falan değilim. Ama her gün Allah'a şükür, 15 yaşından beri Cuma namazı kılıyorum" demişti.