Temel Karamollaoğlu'ndan Başkan Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk'e ziyaretine ilk yorum: "Ziyareti önemsiyorum"

Başkan Erdoğan, Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'ü Çankaya Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan evinde ziyaret etti. Dikkat çeken ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. Son dakika haberine göre Başkan Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Tayyip Bey'in yakından tanıdığı, benim de siyasette beraberce bulunduğumuz bir kişiye Cumhurbaşkanı'nın ziyarette bulunması gayet tabi bir şey ve bizim aslında arzu ettiğimiz bir konu" dedi.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2021, 13:39 Güncelleme 13 Ocak 2021, 13:51
Temel Karamollaoğlu’ndan Başkan Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’e ziyaretine ilk yorum: Ziyareti önemsiyorum

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Görüş'ün ve Saadet Partisi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'e 7 Ocak'ta sürpriz bir ziyarette bulunmuştu.


ERDOĞAN ZİYARETİ BÖYLE YORUMLAMIŞTI
Erdoğan, bu ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de ittifak meselesinde; yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

SP LİDERİ İLK KEZ KONUŞTU
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, bu ziyarete ilişkin ilk kez konuştu. Saadet Partisine yakın TV 5 yayınına katılan Karamollaoğlu, bunun istedikleri bir şey olduğunu söyledi.

"ZİYARETİ ÖNEMSİYORUM"

Kendisine yöneltilen "Bu ziyareti nasıl değerlendiriyoruz?" sorusuna Karamollaoğlu, "Bizim prensip itibariyle Türk siyasetinin rayına oturabilmesi için ilk yapılması icap eden iş siyasetçilerin birbirleriyle konuşabilmeleridir. Cumhurbaşkanı'nın da Oğuzhan Asiltürk'ü, bizim Yüksek İstişare Kurulu başkanımızı ziyaret etmesini bu yönüyle önemsiyorum. Tayyip Bey'in yakından tanıdığı, yıllarca birlikte siyaset yaptıkları, benim de siyasette beraberce bulunduğumuz bir kişiye (Oğuzhan Asiltürk) Cumhurbaşkanı'nın ziyarette bulunması gayet tabi bir şey ve bizim aslında arzu ettiğimiz bir konu" şeklinde cevap verdi.

İTTİFAK SORULDU
Karamollaoğlu, ittifaklara ilişkin soruya ise "Cumhurbaşkanının başka partilere elini uzatırken, aynı zamanda kendi içinde birliği beraberliği muhafaza edecek bir noktaya da ihtiyacı olduğunu gösteriyor" dedi.