SON DAKİKA: Kış turizmi merkezi Uludağ beyaza büründü: Kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Son dakika haberi! Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, dün akşam başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Kar kalınlığının 40  santimetreyi bulduğu Uludağ'da çocuklar gönüllerince oynarken, pistler kademeli olarak açılacak.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2021, 12:16 Güncelleme 13 Ocak 2021, 12:16
SON DAKİKA: Kış turizmi merkezi Uludağ beyaza büründü: Kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

İÇİNDEKİLER

Uludağ'da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Sabaha karşı etkisini arttırdı.

Kar kalınlığı pistlerde 40 santimetreye ulaştı. Kısa sürede de Uludağ'ın zirvesi ile oteller bölgesi beyaza büründü.

Uludağ'a gelen günübirlikçiler ile otellerdeki tatilciler, karın keyfini yaşamaya başladı. Çocukların gönüllerince oynadığı kar yağışıyla birlikte bugün başta Beceren ve Karkay olmak üzere pistler kademeli olarak açılacak.

KAR HERKESİ MUTLU ETTİ
Uludağ'daki otellerin sosyal medya yöneticiliğini yapan Oğuz Sönmez, son yılların en kurak günleri yaşanırken yağan karın sevindirici olduğunu söyledi.

Sönmez, "Kar yağışı dün gece başladı. Gerçekten hem kayakseverler hem Bursa halkı çok mutlu oldu. Çünkü kurak bir dönemdeyiz. Şimdi kayak pistlerinin kademeli bir şekilde açılması planlanıyor. Öğle sonrası merkezi pistler, kullanıma açılacak" dedi.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Uludağ'da bugün en yüksek hava sıcaklığı sıfırın altında 7 derece olarak ölçülürken, gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN