WhatsApp’a tepkiler büyürken Rekabet Kurulu da devreye girdi! Facebook ve WhatsApp'a soruşturma

Kullanıcılarına yeni şartlarını dayatan WhatsApp’a tepkiler büyürken, Rekabet Kurulu da devreye girdi. Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatan Kurul, verilerin paylaşılması zorunluluğunun durdurulmasını istedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2021 Güncelleme 12 Ocak 2021, 06:58
WhatsApp’a tepkiler büyürken Rekabet Kurulu da devreye girdi! Facebook ve WhatsApp’a soruşturma

İÇİNDEKİLER

Whatsapp'ın kullanıcılarına yeni sözleşme onaylatması tartışmaları sürerken; Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı.

Kurul, WhatsApp'tan verilerin paylaşılması zorunluluğunu da durdurmasını istedi.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla resen soruşturma açıldığı bildirildi. 6'ncı madde 'hakim durumun kötüye kullanılması' başlığını taşıyor.

İŞTE KARARIN İÇERİĞİ


Açıklamada, şöyle denildi: "Kararda ayrıca söz konusu uygulamalarının soruşturma sonucunda alınacak nihai karara kadar ciddi ve telafi olunamayacak zararlar doğurma ihtimali haiz olduğundan, 4054 sayılı Kanun'un 9. maddesi çerçevesinde geçici tedbir alınması ve bu kapsamda Facebook'un Türkiye'de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat'tan itibaren başka hizmetler için getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya etmeyen tüm kullanıcılara Facebook'un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu bildirmesi gerektiğine karar verildi."

ALIŞVERİŞ İÇİNMİŞ


Whatsapp, güncellenen 'gizlilik ilkesi' ile ilgili yoğun eleştiriler yapılması üzerine yeni bir açıklama yaptı. İnsanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istendiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. WhatsApp üzerinden yaptığınız görüşmeler korumalıdır."

BİP'E 4.6 MiLYON YENi KULLANICI


BiP'e, son 3 günde 4.6 milyon yeni kullanıcı katıldı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, "BiP'te kullanıcılarımızın verilerini en yüksek güvenlikli Turkcell veri merkezlerinde Türkiye sınırları içerisinde saklıyoruz" dedi. Tansu, BiP'te izinsiz hiçbir veriyi almadıklarını söyledi.