SON DAKİKA: Boğaziçi Üniversitesi'nde polislere saldıranlar MLKP'li çıktı

Son dakika haberi: İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bilgilendirme toplantısında dün Boğaziçi Üniversitesi'nde "katil polis üniversiteden defol" sloganlarıyla ilgili de konuştu. Bakan Yardımcısı Çataklı "Polislerimize katil denmesini bizim kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir." diyerek sert tepki gösterdi. CHP'li Gökçen Gökçe de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili Gezi Parkı eylemleri çağrısı yaparak yayınladığı videoda "Er yada geç geri adım atılacak. Bu düzenin devam etmesi zaten söz konusu değil. Boğaiçi'nde gördüğümüz birliktelik, dayanışma Gezi'de gördüğümüz gibi artarak devam edecek." ifadelerini kullandı. MLKP ile bağlantısı tespit edilenlerle ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet eden ve polise karşı mukavemet gösterdiği tespit edilen 28 kişinin yakalanmasına yönelik operasyonlarda, 2'si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 kişinin gözaltına alındığını, 11 firarinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2021, 10:57 Güncelleme 05 Ocak 2021, 14:37
SON DAKİKA: Boğaziçi Üniversitesi’nde polislere saldıranlar MLKP’li çıktı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi: İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bilgilendirme toplantısında Boğaziçi Üniversitesi'nde dün CHP'li isimlerin başını çektiği provokasyon ve polise saldırılar hakkında konuştu. Çataklı, üniversitede polise saldıranların MLKP üyesi olduğunu söyledi.

Bakan yardımcısının açıklamalarından kısımlar şunlar:

"Geçen yıl 321 terör örgütü mensubu teslim oldu, bunlardan PKK mensubu 243'ü aileleriyle görüşerek ikna yoluyla dağdan indirildi."

"Çataklı, geçen yılki operasyonlarda 9'u kırmızı kategoride aranan sözde yönetici 104 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi."

"Polislerimize katil denmesini bizim kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir."

Çataklı, Boğaziçi'ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin Boğaziçi'nde öğrenci olmadığı, bazılarının MLKP ile irtibatının tespit edildiğini bildirdi.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasına ilişkin gösteriler sırasında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet eden ve polise karşı mukavemet gösterdiği tespit edilen 28 kişinin yakalanmasına yönelik operasyonlarda, 2'si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 kişinin gözaltına alındığını, 11 firarinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi giriş kapısı önünde rektör atamasına karşı dün yapılan protesto gösterileri sırasında, 2911 Sayılı Kanun'a muhalefet eden ve polise karşı mukavemet gösterdiği tespit edilen sadece 4'ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 28 şahsa yönelik, 13 ilçedeki 24 farklı adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, operasyonlarda; 2'si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 şahsın gözaltına alındığı, 11 firarinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Polisin, her olayda olduğu gibi dünkü protesto gösterileri sırasında da kanunların verdiği görev, yetki ve sorumluluklarını sağduyu, sabır, anlayış ve kararlılıkla yerine getirdiği, getirmeye devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Gösteriler sırasında polisimize yönelik asla kabul edilemez itham ve davranışlar karşısında, polisimize destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadesine yer verildi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN GÖKÇE'DEN GEZİ ÇAĞRISI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçen Gökçe de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili Gezi Parkı eylemleri çağrısı yaparak yayınladığı videoda "Er yada geç geri adım atılacak. Bu düzenin devam etmesi zaten söz konusu değil. Boğaiçi'nde gördüğümüz birliktelik, dayanışma Gezi'de gördüğümüz gibi artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ SALDIRGANLARI İFŞA ETTİ
Öte yandan olaylara şahit olan ve yakından takip eden bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, yaşananları anlattı. Öğrenci, polislerin güney kampüse Boğaziçi Üniversitesi kimliğiyle girilmesini istemesi üzerine "provokatör" ve Boğaziçi'li olmayanların "Kimlik göstermeyeceğiz" diyerek polislere bir şeyler fırlattığını söyledi. Siyaset bölümü öğrencisi, yaşananları şöyle anlattı:

"PKK SLOGANLARI ATILDI"
"Boğaziçi polarlı ama muhtemelen Boğaziçili olmayan bir kişi güvenliğe kafa attığı için gözaltına alındı. Öğrencilerin arasına karışamayan ve PKK sloganları atan kitleye polis müdahalesi gerçekleşti. Koordineli bir eylem yürütülmeye çalışılırken bir yandan da politik devrimcilik yapma peşinde olanlar var.

"ÜNİVERSİTELİ OLMAYANLAR KONUŞTURULDU"
Kimliği olanlar güney kampüse girip rektörlüğe giderek slogan attılar. Halk TV, KRT TV ve Tele1'de canlı yayın yapıldı. Canan Kaftancıoğlu da eylemde yer aldı. Basın açıklaması kısmında üniversitemizin öğrencilerinden çok başka üniversite öğrencileri konuştular.

Olayları hala anlamayanlar olduğu için bir açıklama yapayım. Bugün rektörün olduğu kampüse sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri alındı. Boğaziçili olmayan kışkırtma hedefindeki kitle içeriye girmek için polislere saldırdılar. Bunun üzerine polis araç giriş kapısını kelepçeledi ve saldırgan provokatörlere gaz kullandı.

Yani bir grup terörist, bir grup Boğaziçi öğrencisinin düzenlediği eylemi trollediler. Ben polisimizin ne kadar alttan aldığını açıkça hissettim. Zaten polisin kötü niyeti olsa ikinci saatin sonunda değil basın açıklamasının başında müdahale ederlerdi. Kısacası, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri terörist değildir ama bugünkü eylemde kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler de vardı.

Nitekim gruplara "güvenliğe biri vurmuş, adamlar görevini yapıyor kendinize gelin" yazdım sabah. "Biz vurmadık vuranlar dışarıdandır çıkışta özür dilemeliyiz" diyen öğrenciler oldu. Ben de Boğaziçi'liyim; bir insan Katil Polis diyorsa en adi şerefsizdir. Teröristlere, ahlaksızlara ve katillerden taraf olanlara karşı tabii ki polisimin yanındayım."