SON DAKİKA: Millet İttifakı'nda çatlak! Demokrat Parti ayrılıyor

Son dakika haberi: CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi'yle birlikte Millet İttifakı'nda yer alan Demokrat Parti; Millet İttifakı'ndaki partilerin HDP'ye verdiği destekten rahatsız olduğu için Millet İttifakı'ndan ayrılma kararı aldı.

Giriş Tarihi 04 Ocak 2021, 10:09 Güncelleme 04 Ocak 2021, 10:28
SON DAKİKA: Millet İttifakı’nda çatlak! Demokrat Parti ayrılıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin başı çektiği HDP'ye her fırsatta destek veren Millet İttifakı'nın küçük ortaklarından olan Demokrat Parti Millet İttifakı'nda kriz çıkardı.

İTTİFAKTAN ÇIKIYOR
Demokrat Parti yöneticileri, 2019 yerel seçimlerinden bu yana CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'yle birlikte yer aldığı Millet İttifakı'ndan ayrılma kararı aldı.

HDP DESTEĞİ RAHATSIZ ETTİ
Demokrat Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrılmaya iten olayın ise HDP'ye verilen desteğin etkili olduğu belirtiliyor. Özellikle HDP'nin kapatılmasının konuşulduğu şu günlerde HDP'ye verilen desteğin Demokrat Parti'yi rahatsız ettiği siyaset kulislerinde konuşulan konulardan biri.

HDP'NİN ÖNÜNDEKİ ANNELER ZİYARET EDİLECEK
Demokrat Parti yöneticileri bu bağlamda salı günü önemli bir ziyaret gerçekleştirecek. DP'liler Diyarbakır'a giderek HDP İl Başkanlığı önünde PKK'nın kaçırdığı evlatlarına kavuşmak isteyen anneleri ziyaret edecek.