CHP yandaşı Sözcü'den skandal manşet: Ayasofya'nın ibadete açılmasını "felaket" olarak gördüler! Tepkiler çığ gibi

Son dakika haberine göre CHP yandaşı Sözcü gazetesi, 2021 yılında da nasıl bir yayın politikası izleyeceğini gözler önüne serdi. 2020 yılı boyunca dini ve milli her türlü konuda değerlerimizin karşısında yer alan Sözcü, 2021 yılının ilk manşetinde de Haçlı artıklarının yanında yer aldı. Sözcü, Ayafosya'nın açılmasını 2020 yılında yaşanan felaketler listesine ekledi. Başkan Erdoğan, skandal manşete ilişkin "Kimse bu lüzumsuz gazeteye para verip almasın." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ayasofya Camii'nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait her şeyle kavgası var." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Ocak 2021, 17:29 Güncelleme 01 Ocak 2021, 17:33
CHP yandaşı Sözcü’den skandal manşet: Ayasofya’nın ibadete açılmasını felaket olarak gördüler! Tepkiler çığ gibi

İÇİNDEKİLER

Dünya zorluklarla geçen 2020 yılını geride bıraktı. Yeni yılın ilk gününde CHP yandaşı Sözcü gazetesi tepki çeken bir karara imza attı.

Bugünkü manşetinde Noel Baba'ya yer veren Sözcü, '2020'nin torbasında felaket ve gözyaşı çıktı' ifadelerine yer verdi.

AYASOFYA'NIN AÇILMASINI 'FELAKET' OLARAK DUYURDULAR
Ay ay Türkiye'de yaşanan 'felaketlere' yer veren gazete, 86 yıl sonra 24 Temmuz tarihinde ibadete açılan Ayasofya'ya da görselinde yer verdi.

Sözcü'nün haber metni ise şöyle;

''Yıllarca müze olarak hizmet veren Ayasofya Camii, 86 yıl sonra ibadete açıldı. Dünya tepki gösterdi.''

TEPKİLER ÇOK SERT OLDU
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sözcü gazetesinin, "2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelendirilen olayların arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılmasını da eklemesine tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Şentop, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Ayasofya'nın açılışını '2020'nin felaketleri' ve 'hatırlamak istemediğimiz' olayları arasında sayan bir zihniyet, hangi topraklara ait olabilir?" ifadesini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, '2020 yılının bizlere yaşattığı en müstesna duygu şüphesiz ki Ayasofyamızın onlarca yıllık hasretinin son bulması oldu. 2021 yılının ilk gününü de Ayasofyamız'da karşıladık. Biricik sevdamızın zincirlerini kırıp hasretimizi dindiren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız' ifadelerine yer verdi.

AK PARTİLİ ÇELİK: DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ayasofya Camii'nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait herşeyle kavgası var. Millete ait olan "Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir" ilkesini de sevmiyorlar. "Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır." Cumhurbaşkanımıza bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz' dedi.

'Milletimizin değerlerinin güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz' diyen Sözcü Çelik, 'Milletimizin sevinmesi için gayret edeceğiz. Egemenliğin millete ait olduğu ilkesi pusulamız olmaya devam edecek. Milletimizin duasına ve sevincine katılanlara ne mutlu...' açıklamasını yaptı.

AK PARTİ'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasını "2020'nin felaketleri" arasında gösterdiği gerekçesiyle Sözcü gazetesine tepki gösterdi.

Akbaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin aslına dönerek ibadete açılmasını felaketler arasında gösteren, aziz milletimizin değerlerine düşmanlık yapan zihniyeti yabancılaşmışlara yazıklar olsun." ifadesini kullandı.

"Televizyon ekranlarında başörtüsüne düşmanlık ederek milletin arasına fitne tohumları atan CHP'li eski vekil ile bu zihniyetin beslendiği kaynak aynı" diyen Akbaşoğlu, "Bu köhnemiş zihniyetle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecek." dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Ayasofya'nın ibadete açılmasını felaket olarak okutmak! Bu ülkenin felaket muhalefetinin içler acısı halinin manşeti niteliğindedir!' dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER GECİKMEDİ
Öte yandan gazetenin okuyucuyla buluşmasının ardından sosyal medyada Sözcü'ye tepkiler gecikmedi.