İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ yeni parti kuracak mı? İddiaları bizzat yanıtladı

Ankara kulislerine Ümit Özdağ ile ilgili bomba gibi bir haber düştü. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu’nun FETÖ bağlantısını ve HDP ile yapılan gizli ortaklığı gün yüzüne çıkardığı için partiden ihraç edilen Ümit Özdağ'ın yeni parti kuracağı iddia edildi. Özdağ, söz konusu iddialara ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2020, 11:28 Güncelleme 17 Aralık 2020, 16:09
İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ yeni parti kuracak mı? İddiaları bizzat yanıtladı

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, kendisine yakın olan vekiller ile yeni bir parti kuracağına dair iddialar son günlerde sık sık kulislerde konuşuluyor. İddialar bugün Habertürk TV'de bir adım daha öteye taşındı, kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, 'Ümit Özdağ'ın parti kurması kesinleşti' ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ İLK KEZ KONUŞTU: PARTİ KURACAK MI?
Haberin sabah saatlerinden itibaren çok konuşulmasının ardından, Ümit Özdağ ulaşarak, 'Parti kurma kararınız kesinleşti mi?' sorusunu yanıtladı.

Özdağ bu soruya şu yanıtı verdi:

Ben de parti kuracağımı doğrusu Bülent Bey'den öğrendim. Televizyondan takip ediyorum bu iddiaları. Böyle önemli bir haberi muhattabına sormadan yapmak bence gazetecilik değil. Aradınız, teşekkür ediyorum, size yanıtımı veriyorum. Böyle bir durum yok.

İddialara ilişkin bir basın açıklaması yapmayı düşünüp düşünmediği sorusuna da yanıt veren Özdağ, "Bu konuda açıklama yapma gibi bir düşüncem de yok." dedi.

NE OLMUŞTU?
Ümit Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatları, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirtildiği dilekçeleri genel merkeze ileterek Özdağ'ın partiden ihraç edilmesini istemişti.

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilatlardan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti.Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'ın iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunmasının alınması kararını vermişti ve Ümait Özdağ yazılı savunmasını iletmişti.