Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Irak ile vizeler kalkabilir

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Kendi aramızda vize konusunu da değerlendirdik. 2009'da karşılıklı olarak vizeleri kaldırmıştık ancak DEAŞ yüzünden güvenlik problemi olmuştu. Tekrar vize uygulamasını geri getirmek zorunda kalmıştık. Bunu tekrar geri getirebiliriz." dedi.

Giriş Tarihi 16 Aralık 2020, 13:08 Güncelleme 16 Aralık 2020, 13:39
Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Irak ile vizeler kalkabilir

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"800 DEAŞ'LI TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"
Irak'tan tüm terör örgütlerinin temizlenmesini arzu ettiklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Irak'ın DEAŞ ile mücadelesine destek verdik. Türkiye olarak 800 teröristi etkisiz hale getirdik" dedi.

"PKK, KÜRTLERİ TEMSİL ETMEZ"
Sincar'ın PKK'dan temizlenmesi için yapılan anlaşmanın Irak'ın geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Son dönemde PKK Peşmergeye saldırdı. Biz şunu söyledik PKK, Kürtleri temsil etmez. Son zamanda Kürtlere saldırmasının sebebi bu."

VİZELER KALKABİLİR
Bakan Çavuşoğlu, "Kendi aramızda vize konusunu da değerlendirdik. 2009'da karşılıklı olarak vizeleri kaldırmıştık ancak DEAŞ yüzünden güvenlik problemi olmuştu. Tekrar vize uygulamasını geri getirmek zorunda kalmıştık. Irak ile vizeleri tekrar kaldırabiliriz." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN