Son dakika: Siirt'te 5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama geldi (Kandilli son depremler)

Son dakika haberine göre Siirt'te bir deprem meydana geldi. AFAD, "Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi." açıklamasında bulundu. Yerin 20.06 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem Diyarbakır, Mardin, Batman Şırnak gibi birçok kentte hissedildi. AFAD daha sonra "an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" şeklinde bir açıklama daha yaptı. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu: "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." dedi. İşte Kandilli son depremler listesi ve Siirt'te yaşanan depreme dair son dakika gelişmeleri.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2020, 08:54 Güncelleme 03 Aralık 2020, 09:49
Son dakika: Siirt’te 5 büyüklüğünde deprem! AFAD’dan ilk açıklama geldi Kandilli son depremler

İÇİNDEKİLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Siirt'in Kurtalan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'ın sitesinde yer alan bilgiye göre, Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 8.45'te, 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin 20 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.



AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında "Geçmiş olsun Siirt. Kurtalan ilçesinde meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ
Yerin 20.06 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Deprem Diyarbakır, Mardin, Batman Şırnak gibi birçok kentte hissedildi.



VALİ SON DURUMU AÇIKLADI
Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "(Siirt'teki deprem) Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." dedi.