AK Parti'den dikkat çeken rapor: Avrupa'da ırkçılık son 5 yılda yüzde 320 arttı!

AK Parti Avrupa'daki ırkçı saldırıları raporlaştırdı. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika ve İsviçre'deki ırkçılığı gözler önüne seren rapora göre saldırılar 5 yılda yüzde 320 oranında arttı. Rapora göre, saldırıların ana merkezi Almanya oldu.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2020, 23:49 Güncelleme 23 Kasım 2020, 00:07
AK Parti’den dikkat çeken rapor: Avrupa’da ırkçılık son 5 yılda yüzde 320 arttı!

İÇİNDEKİLER

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, Batı'daki ırkçı saldırıların ulaştığı boyutları gözler önüne seren bir rapor hazırladı.

Çarpıcı raporda, dünya genelinde ırkçı saldırıların yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekildi. Bu saldırıların Batı'da 5 yılda yüzde 320 yükseldiği belirtildi.

SALDIRILARIN MERKEZİ ALMANYA
Rapora göre, saldırıların ana merkezi Almanya ve saldırılara ilişkin Almanya'da son 5 yılda gerçekleşen 6 farklı olay örnek gösterildi.

Temmuz 2016'da Münih'te ırkçı teröristin bir alışveriş merkezine yaptığı saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği rapordaki örneklerden biri.

1 Ocak 2019'da Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Bottrop kentinde ırkçı bir teröristin aracını göçmen kökenlilerin üzerine sürmesi olayında da 8 kişinin yaralandığı örneği de raporda yer aldı.

14 Şubat'ta ırkçı terör örgütü kurdukları ve bu örgüte destek verdikleri şüphesiyle 6 eyalette 12 kişinin gözaltına alındığı, 20 Şubat'ta ise iki kafeye düzenlenen ırkçı terörist saldırısında 5'i Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı.

İNGİLTERE, FRANSA, İTALYA, BELÇİKA VE İSVİÇRE...
Raporda, İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika ve İsviçre'de bugüne kadar yaşanan olaylar da yer aldı.

Raporda, İngiltere'de Haziran 2016'da Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Cami yakınlarında bir kişi, teravih çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmesi sonucu

1 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin ise yaralandığı anlatıldı.

Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AB ve Avrupa Konseyi'ne Batı'da artan ırkçılık ve nefret söylemi ile mücadelede "hassas ve duyarlı olma çağrısı" yaptı.