Başkan Erdoğan'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreninde önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni nedeniyle devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir’de saygı duruşunda bulundu. Başkan Erdoğan, "Türkiye'yi dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi yaptığımızda bu, Atatürk'e en büyük armağan olacaktır" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2020 Güncelleme 11 Kasım 2020, 07:00
Başkan Erdoğan’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninde önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım AtatürkAnma Töreni nedeniyle devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir'de saygı duruşunda bulundu:

Başkan Erdoğan "Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimizi 83 milyonun tamamına teşmil ederek planlıyoruz. İnşallah ülkemizin ekonomide de dünyanın ilk 10'una girmesini başaracağız, sağlayacağız. Bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e en büyük armağan olacağına inanıyorum." dedi.

BIDEN'A TEBRİK
Başkan Erdoğan, Biden'a tebrik mesajı gönderdi. Erdoğan, "Güçlü işbirliği ve müttefiklik bağımız, dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum" dedi. Erdoğan, Trump'a da teşekkür etti.

TÜRKİYE'DE 7'DEN 70'E HERKES ATATÜRK'Ü ANDI


Atatürk'ün hastalığında kaldığı Dolmabahçe'deki odasını ziyaret etmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Osmaniye Kadirli'de hal işçisi Muhammet Ali Bardakçı'nın, siren sesini duyunca omzundaki 35 kiloluk biber çuvalıyla saygı duruşuna geçmesi, kameraya böyle yansıdı.

İzmir'de depremzedeler Atatürk'ü andı.

Bursa'da 120 yaşındaki Fatma Bingöl, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattı.

Uzun yaşamında 3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gören Selanik doğumlu Fatma Bingöl, Atatürk'ün köyüne geldiği günü dün gibi hatırlıyor: Bana hal ve hatır sordu. Param olmadığını söyleyince ekmek parası verdi. Atatürk'ü çok özledim. Paşa gibi adamdı.