SON DAKİKA: İzmir'de 6,6'lık depremden yeni görüntü: Yağcıoğlu Apartmanı saniyeler içinde böyle yıkıldı

Son dakika haberine göre, İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin ardından yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Depremde yıkılan Yağcıoğlu apartmanının yıkıldığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. İzmir'de cuma günü yaşanan ve 114 kişinin hayatını kaybettiği depremde yıkılan 9 binanın enkazında 112 kişi yaşamını yitirmişti.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2020, 13:24 Güncelleme 09 Kasım 2020, 13:43
SON DAKİKA: İzmir’de 6,6’lık depremden yeni görüntü: Yağcıoğlu Apartmanı saniyeler içinde böyle yıkıldı

İÇİNDEKİLER



İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından tamamen yıkılan binalar arasında olan Yağcıoğlu Apartmanı'nın enkazından 7 kişi yaralı olarak kurtarılmış, 7 kişinin de cenazesine ulaşılmıştı.

Depremin ardından günler sonra Yağcıoğlu Apartmanı'nın yıkılma anlarına ilişkin dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı.

8 katlı Yağcıoğlu Apartmanı'nın enkazından kurtulan 72 yaşındaki Anakadın Çakıcı o anları şu sözlerle anlatmıştı:

"Tepemize bir anda ev yıkıldı. Karanlık içinde kaldık. Göz gözü görmüyordu. Ufak bir delik açıldı. Kızıma, 'Gel annem biz buradan nefes alalım, Allah buradan bize nefes açtı.' dedim. Böyle konuşurken kenardan bir parça daha düştü, çıkacağımız kadar açıldı. Bir baktık orada ışık var. Kızımla tırmana tırmana birbirimize yardım ederek çıktık. Yuvarlanarak enkazdan aşağı indik. Çok kötü durumdaydık."

"KARANLIK İÇİNDE KIZIMLA BİRBİRİMİZE SARILDIK"

Bina tamamen yıkıldıktan sonra dışarı çıkmayı başardıklarını aktaran Çakıcı, çıkış için yol ararken gözlerine kaçan tozlar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını aktardı.

Yatalak durumdaki eşini de çevredekilerin çıkardığını anlatan Çakıcı, şöyle konuştu:

"Allah kimseye göstermesin. 15-20 dakika kadar kaldık. Dışarıya çıktık, eşim içerdeydi. Baktım bütün binalar duruyor, bizim bina yığılmış kalmış. Eşim yatalaktı, yatak odasında yatıyordu. Kızım 'Babam içerde kaldı.' diye bağırdı. Çevrede bulunanlar çıkarttı."

Çakıcı, kızının, yaşadığı şoku atlamadan enkazdan yaralı kurtulan ve hastaneye kaldırılan babasına refakat etmeye başladığını, aile olarak akrabalarında kaldıklarını söyledi.