Uğur Turgut kimdir, nerede çalışıyor, gözaltına alındı mı? Süt banyosu yapılan Benefit Süt Toplama Merkezi nerede?

Uğur Turgut kimdir, nerede çalışıyor, gözaltına alındı mı? Süt banyosu yapan Uğur Turgut'un görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Konya'da süt üretimi yapan bir fabrikada çekilen görüntülerde bir işçinin küvette süt banyosu yaptığı görülüyor. TikTok uygulamasında paylaşılan bu görüntülerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Sosyal medyada da büyük tepki çeken görüntülerin ardından videoda yer alan şahsın kimliği tespit edildi. Peki, süt banyosu yapan Uğur Turgut kimdir, nerede çalışıyor? Benefit Süt Toplama Merkezi nerede?

Giriş Tarihi 05 Kasım 2020, 17:52 Güncelleme 05 Kasım 2020, 17:52
Uğur Turgut kimdir, nerede çalışıyor, gözaltına alındı mı? Süt banyosu yapılan Benefit Süt Toplama Merkezi nerede?

İÇİNDEKİLER

Uğur Turgut kimdir? Süt banyosu yapan şahsın görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Benefit Süt Toplama Merkezi nerede sorusuna yanıt aranıyor. Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan işçilerin skandal görüntüleri büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından firmadan konuyla ilgili açıklama geldi. Uğur Turgut kimdir? Uğur Turgut nerede çalışıyor?

UĞUR TURGUT GÖZALTINA ALINDI MI?

Konya'da süt toplama merkezinde kazanda süt banyosu yapılması anına ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanununun 185'inci 'İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir' maddesi kapsamında işlem yapılacağı öğrenildi.

UĞUR TURGUT KİMDİR?

Süt kazanında banyo yaptığı anlar bir başka çalışan tarafından kaydedildikten sonra TikTok'ta 'ugurrturgut' isimli bir hesap üzerinden yayınlandı. Uğur Turgut isimli şahsın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta ise Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalıştığı görüldü.

UĞUR TURGUT NEREDE ÇALIŞIYOR?

Uğur Turgut isimli çalışan sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta ise Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalıştığı görüldü. Skandal görüntülerin ise Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği ortaya çıktı.

İnfial yaratan görüntülerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ve görüntülerin çekildiği firma açıklama yaptı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Skandal görüntülerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Bakanlık, "Konya'daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

FİRMA AÇIKLAMA YAPTI

Skandalın yaşandığı firmadan konuya ilişkin açıklama geldi. Firma, videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiğini ve gerekli yasal işlemleri başlattığını duyurdu.