ABD seçimleri ne zaman? ABD seçim anketlerinde kim önde?

ABD seçimleri ne zaman yapılacak? ABD başkanlık seçimlerinin ne zaman yapılacağı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Tüm dünyanın merakla beklediği seçimlere sayılı gün kaldı. Peki, ABD seçimleri ne zaman yapılacak? Seçimde Cumhuriyetçi kanadın adayı Donald Trump, Demokratların adayı ise Joe Biden olacak. Peki, ABD seçim anketlerinde kim önde?

Giriş Tarihi 27 Ekim 2020, 12:50 Güncelleme 27 Ekim 2020, 12:50
ABD seçimleri ne zaman? ABD seçim anketlerinde kim önde?

İÇİNDEKİLER

2020 ABD seçimleri ne zaman? ABD başkanlık seçimleri adayları ve seçim tarihi merak ediliyor. ABD seçimlerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, ABD başkanlık seçim anketlerinde kim önde? ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, birçok eyalette başlayan erken oy kullanma sürecinde şu ana dek 56 milyondan fazla kişinin oyunu kullandığı bildirildi. Peki, ABD seçimleri ne zaman?

ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

ABD'de başkanlık seçimleri için erken oylama bilgilerini derleyen internet sitesi "ABD Seçimler Projesi"ne göre, posta ve sandık başında oy kullanma yoluyla şu ana kadar 56 milyon 567 binden fazla kişi oy kullandı.

Posta yoluyla kullanılan oyların sayısı 38 milyonu geçerken, yaklaşık 17 milyon kişi de seçim merkezlerinde oylarını bire bir kullanma yolunu tercih etti.

Seçimler 3 Kasım günü yapılacak.

ERKEN OY KULLANMA BAŞLADI

Erken oy kullanma sürecine bugün başlayan New York eyaletinde, birçok oy kullanma merkezinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Hafta sonu olmasının da etkisiyle sabahın erken saatlerinden itibaren özellikle New York şehir merkezinde başlayan yoğunluğun ilerleyen saatlere kadar sürdüğü kaydedildi.

İnternet sitesinin yöneticisi Florida Üniversitesinden seçim uzmanı Profesör Michael McDonald, daha önce yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok eyalette posta yoluyla veya sandık başında erken oylamaya izin verilmesinin, sayının yükselmesinde ana etken olduğunu ifade etmişti.

McDonald, erken oylama oranlarına bakarak seçimlerde 150 milyon oy kullanılabileceği tahmininde bulunmuş, bunun da ülke seçmeninin yüzde 65'ine tekabül edeceğine ve 1908'den bu yana en yüksek seviyede katılımın beklendiğine dikkati çekmişti.

SON SEÇİM ANKETİ

Siyasi analiz sitesi "Real Clear Politics"in derlediği güncel anketlere göre, yapılan birçok ulusal anketin ortalaması alındığında Biden'ın Trump'ın 7,9 puan önünde olduğu görülüyor.

En kritik eyaletlerin başında gelen Florida'da, Biden'ın Trump'ın 1,5 puan önündeyken, Pennsylvania'da da Biden'ın 5,3 puan üstünlüğü bulunuyor.

Biden, Michigan'da 8,1, Wisconsin'de 5,4, Kuzey Carolina'da 1,2 ve Arizona'da 2,4 puan önde görünüyor.