KPSS baraj puanı kaç? Atanmak için gerekli KPS baraj puanı nasıl? KPSS baraj var mı?

KPSS baraj puanı kaç? Memur olarak atanmak isteyen vatandaşların giriş yaptığı KPSS sınav sonuçları duyuruldu. Sonuçların açıklanmasının ardından puanlar da araştırılıyor. Peki, KPSS baraj puanı kaç? Atanmak için gerekli KPSS baraj puanı arama motorlarında sorgulanıyor. KPSS baraj puanı var mı? İşte, KPSS puanlarına ilişkin son bilgiler!

Giriş Tarihi 22 Ekim 2020, 11:07 Güncelleme 22 Ekim 2020, 11:07
KPSS baraj puanı kaç? Atanmak için gerekli KPS baraj puanı nasıl? KPSS baraj var mı?

İÇİNDEKİLER

KPSS baraj puanı kaç? Memur olarak atanmak için gerekli KPSS puanı kaç? KPSS baraj puanı var mı yok mu sorusuna yanıt aranıyor. Merakla beklenen KPSS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte memur olmak isteyen vatandaşlar KPSS baraj puanı kaç sorusuna yanıt arıyor. Devlet dairelerinde çalışacak kişilerin belirleneceği KPSS sonuçları ve puanlarına ilişkin merak edilenler haberimizde!

KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

14 yıl önce alınan kararla 2002 yılından itibaren ÖSYM KPSS önlisans sınavı için baraj puanı uygulaması kaldırdı. Adayların tercih yapmaları için herhangi bir puanı aşmaları gerekmiyor.

Adayaarın kamu kurum ve kuruluşlarına atanması için alması gereken belirli bir puan yok. Düşük puanlarla da atanmak mümkün.

Barajsız KPSS'de sistem alım kontenjanı ve tercihler üzerinden en yüksek puanı alandan aşağıya doğru kontenjan dolana kadar değerlendirilmesiyle işliyor.

KPSS ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS B GRUBU NEDİR?

Memuriyette B grubu kadroları tüm lisans mezunu olan ya da mezun olabilecek durumda olan kişilerin KPSS'ye (Kamu Personel Seçme Sınavı) girerek değerlendirildiği kadrolardır. KPSS ile genel kültür ve genel yetenek sorularına cevaplayacak olan B grubundaki kişiler çift yıllara denk gelecek şekilde iki yılda bir sınava tabi tutulmaktadırlar.

En son 2018 yılında KPSS'ye giren B gurubu önümüzdeki yılda da sınava girebilecekler. Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunu kişiler katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunu olan kişiler katılabilmektedir. 2020'ye girmemize az bir süre kala da lise, ön lisans ve lisans mezunları B grubu kadrolarını merak etmektedir. Peki, KPSS B grubu kadroları nelerdir? İşte konuyla ilgili haberimizin detayları…

KPSS B GRUBU KADROLARI NELERDİR?

– KPSS B kadroları; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans programındaki kadrolardır.

– KPSS A kadroları; Kaymakam, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadrolardır.