KPSS tercih robotu var mı? 2020 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercih kılavuzu sorgula!

KPSS tercih robotu günün en çok merak edilen konularından birisi oldu. 2020 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusuna yanıt aranıyor. Merakla beklenen KPSS lisans sonuçlarının duyurulmasıyla memur olmak isteyen kişilerde gözler KPSS tercihlerine çevrildi. Doğru tercihi yaparak devlet kadrolarında çalışmak isteyen kişiler, KPSS tercih kılavuzunu araştırıyor. Peki, KPSS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? KPSS tercih robotu var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2020, 12:05 Güncelleme 22 Ekim 2020, 12:05
KPSS tercih robotu var mı? 2020 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercih kılavuzu sorgula!

İÇİNDEKİLER

KPSS tercih robotu var mı? KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından memur adaylarında gözler KPSS tercih kılavuzuna çevrildi. Doğru tercihi yapmak isteyen vatandaşlar KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusuna yanıt arıyor. Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

KPSS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır.

KPSS B GRUBU NEDİR?

Memuriyette B grubu kadroları tüm lisans mezunu olan ya da mezun olabilecek durumda olan kişilerin KPSS'ye (Kamu Personel Seçme Sınavı) girerek değerlendirildiği kadrolardır. KPSS ile genel kültür ve genel yetenek sorularına cevaplayacak olan B grubundaki kişiler çift yıllara denk gelecek şekilde iki yılda bir sınava tabi tutulmaktadırlar.

En son 2018 yılında KPSS'ye giren B gurubu önümüzdeki yılda da sınava girebilecekler. Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunu kişiler katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunu olan kişiler katılabilmektedir. 2020'ye girmemize az bir süre kala da lise, ön lisans ve lisans mezunları B grubu kadrolarını merak etmektedir. Peki, KPSS B grubu kadroları nelerdir? İşte konuyla ilgili haberimizin detayları…

KPSS B GRUBU KADROLARI NELERDİR?

– KPSS B kadroları; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans programındaki kadrolardır.

– KPSS A kadroları; Kaymakam, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadrolardır.