Bir bir sandığa gömülüyorlar: Seçim gecesi ışınlanan Muharrem İnce'den sonra şimdi de siyaseti bırakan Mustafa Akıncı!

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yüzde 48.26 ile kaybeden Mustafa Akıncı, sürpriz bir karar alarak siyasi kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Seçim sonucuyla hezimete uğrayan Türkiye karşıtı basın da tıpkı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi ortadan kaybolduğunda olduğu gibi Mustafa Akıncı'yı bu kararı nedeniyle tepkilerin hedefine koydu.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2020, 10:54 Güncelleme 19 Ekim 2020, 11:02
Bir bir sandığa gömülüyorlar: Seçim gecesi ışınlanan Muharrem İnce’den sonra şimdi de siyaseti bırakan Mustafa Akıncı!

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs'ta yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51.74'ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi. Akıncı ise yüzde 48.26 oranında oy elde etti. Bu sonuçların ardında açıklama yapan Akıncı, siyaseti bıraktığını belirtti.

SEÇİM GECESİ IŞINLANAN MUHARREM İNCE GİBİ HEDEFTE!
Sandıkta hezimete uğrayan Akıncı'nın siyaseti bırakma kararı, Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi ortadan kaybolan Muharrem İnce'yi hatırlattı.
İnce'den haber alınamayınca destekçileri isyan etmiş, kendilerini yarı yolda bırakan aday topa tutmuştu.



Türkiye karşıtı 'Avrupa' Gazetesi, manşet haberinde "İskele'deki TC'li nüfus seçim sonucunu belirledi... Ötekileştirmeyin diye diye bu toplumu yediniz bitirdiniz. Akıncı "Siyasi hayatıma son veriyorum" dedi! Oysa biz mücadeleye devam demesini beklerdik. Sarayda değil, sokakta!" ifadelerine yer verdi.