Bakan Çavuşoğlu'ndan Ann Linde'ye sert tepki: “Siz kimden aldığınız yetkiyle bize ‘Suriye’den çekilin’ diyorsunuz?”

Türkiye’ye ayar vermeye kalkışan AGİT’in müstakbel dönem başkanı İsveç’in Dışişleri Bakanı Ann Linde, ağzının payını aldı. Çavuşoğlu meslektaşını, “Siz kimden aldığınız yetkiyle bize ‘Suriye’den çekilin’ diyorsunuz?” diye uyardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2020 Güncelleme 14 Ekim 2020, 06:59
Bakan Çavuşoğlu’ndan Ann Linde’ye sert tepki: “Siz kimden aldığınız yetkiyle bize ‘Suriye’den çekilin’ diyorsunuz?”

İÇİNDEKİLER

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, dün Ankara'yı ziyaret etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir zirve gerçekleştirdi. Burada Türkiye'ye ayar vermeye kalkıp, "Suriye'den çekilin. Azerbaycan'a destek vermeyin. Akdeniz'de tansiyonu düşürün" gibi ipe sapa gelmeyen sözler etti. Bu çağrıyı yaparken de talep etme anlamına gelen "urge" kelimesini telaffuz etti. Buna Çavuşoğlu çok sinirlendi:

"Diplomaside 'urge' kelimesini kullanmak tepeden bakmaktır. "Call on" diyebilirsiniz. Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'ye 'Suriye'den çekilin' diyorsunuz? Biz Suriye'yi bölmek istemiyoruz ama siz Suriye'yi bölmek isteyen PKK'yı destekliyorsunuz. Kıbrıs Türkleri'nin haklarından neden bahsetmiyorsunuz? Yunanistan'ı görmüyor musunuz? Siz de bir annesiniz, Diyarbakır'da çocuklarını bekleyen anneler var. Türkiye'ye tepeden bakamazsınız...