Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Türkiye’siz olmaz"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Hangi mesele Türkiye olmadan çözüldü? Suriye'de, Libya'da... Türkiye bu sorunun çözülmesinde mutlaka olmalıdır, zaten var" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2020 Güncelleme 13 Ekim 2020, 07:05
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Türkiye’siz olmaz

İÇİNDEKİLER

İşgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Karabağ geriliminin ardından Moskova'ya davet edilen taraflar, Ermenistan'ın ateşkes kuralını ihlal etmesi ile Karabağ sorununu çözüme kavuşturamadı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın kara propagandalarını her an sürdürdüğünü ve Azerbaycan'ı yine saldırgan göstermeye çalıştığını söyledi.




Aliyev, Türkiye'siz hiçbir sorunun çözülemeyeceğinin de altını çizdi. "Hangi mesele Türkiye olmadan çözüldü? Suriye'de, Libya'da... Türkiye bu sorunun çözülmesinde mutlaka olmalıdır, zaten var" dedi.

MICHEL'E ERMENİ UYARISI
Başkan Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü. Erdoğan, AB'nin 18 Mart Mutabakatı yükümlülüklerini yerine getirmesi, Gümrük Birliği ve vize serbestisi konusunda ilerleme sağlanması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Ermenistan'ın, doğalgaz ve petrol boru hatları ile ulaştırma hatları üzerinde bulunan Tovuz bölgesinin ardından Gence şehrine saldırmasıyla Avrupa'nın enerji arz güvenliğini de tehlikeye attığını belirterek, AB'ye "Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü" için çağrı yaptı.