Son dakika: Oruç Reis'in yeni görevi için Navtex yayınlandı

Son dakika haberleri... Doğu Akdeniz'deki kara sularında hidrokarbon aramalarını son sürat sürdüren Türkiye, Meis Adası'nın güneyi için yeni Navtex yayınladı. Navtex 22 Ekim'e kadar sürecek.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2020, 23:42 Güncelleme 12 Ekim 2020, 01:04
Son dakika: Oruç Reis’in yeni görevi için Navtex yayınlandı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre, Doğu Akdeniz çalışmalarını sürdüren Türkiye, Oruç Reis'in yeni görevini açıkladı. Meis Adası'nın güneyi için yeni NAVTEX yayımlandı.

İlana göre, geminin görevi 12 Ekim'den 22 Ekim'e kadar sürecek.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengizhan isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de sismik çalışmalarını yürütecek.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ!

Türkiye'nin bu kararı ''Türkiye Oruç Reis'i geri çekti, sismik araştırmaları durdurdu'' diyenlerin iddialarını bir kez daha boşa çıkardı.

Tüm kışkırtmalara rağmen hakkını korumaya devam eden Türkiye, Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki görevi için Navtex yayımladı.

Türkiye'nin yeni Navtex ilanı, Yunanistan'ın işgal ettiği Meis Adası'nın güneyini kapsıyor. Türkiye bu kararla hem Yunanistan'a hem de Batı dünyasına açık bir mesaj veriyor.