Dün dediğini bugün unuttu! Kemal Kılıçdaroğlu'nun S-400 çelişkisi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yine şaşırtmayan bir açıklama geldi. S-400 savunma sistemlerinin alınma sürecinde, neden alındığını "Kim bize saldıracak?" sözleriyle sorgulayan Kılıçdaroğlu şimdi de neden aktif edilmediğini sorgulamaya başladı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2020, 01:23 Güncelleme 16 Eylül 2020, 01:45
Dün dediğini bugün unuttu! Kemal Kılıçdaroğlu’nun S-400 çelişkisi...

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' yine şaşırtmayan bir açıklama geldi. Daha önce S-400'lerin alınmaması için ortalığı ayağa kaldıran Kılıçdaroğlu, bu kez de neden aktif edilmediği yönündeki sözleriyle hükümeti hedef tahtasına koymaya çalıştı. Kılıçdaroğlu'nun kendiyle çelişmesi bir kez daha gündem oldu.

"SEN DE S-400'LERİ AKTİF ET"
S-400'lerin alınmasına karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada, "Amerika kalkıp da orada tatbikat yaparsa, sen de kalkacaksın S-400'leri aktif edeceksin." ifadelerini kullandı.

"GEREKSİZ" DEMİŞTİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Eylül 2019'da Türkiye'nin bölgedeki gücüne güç katan, ABD başta olmak üzere Batılı devletlerin şiddetle karşı çıkmaya çalıştıkları S-400 alımına ilişkin skandal açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu ''S-400 niye alındı, bize kim saldıracak? Irak mı, İran mı bize saldıracak? Rusya mı bize saldıracak? Silahlar zaten onların. Yunanistan'la mı kavga edeceğiz'' sözleriyle dış politikadan bihaber olduğunu gözler önüne sermişti.