Tuma Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli? Tuma Çelik tutuklandı mı?

Tuma Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli? Tuma Çelik tutuklandı mı? Meclis Hazırlık Komisyonu, hakkında cinsel saldırı suçlaması bulunan eski HDP’li vekil Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması tavsiyesinde bulundu. Bu gelişmenin ardından Tuma Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli sorularına yanıt aranıyor. Tuma Çelik tutuklandı mı sorusu gündem oldu.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2020, 15:25 Güncelleme 24 Ağustos 2020, 15:26
Tuma Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli? Tuma Çelik tutuklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Tuma Çelik kimdir? Eski HDP'li vekil Tuma Çelik kimdir sorusu gündeme oturdu. Meclis Hazırlık Komisyonu, eski vekil Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması tavsiyesinde bulunurken, Tuma Çelik tutuklandı mı sorusuna yanıt aranmaya başlandı. HDP'li Tuma Çelik, tecavüz skandalıyla gündeme gelmiş ve partisinden ihraç edilmişti.

NE OLDU?

HDP'li Tuma Çelik, tecavüz skandalıyla gündeme geldi. Partisinden ihraç edildi. Hakkında fezleke hazırlanan Çelik için Meclis'te kurulan Hazırlık Komisyonu, kararını açıkladı. Komisyon, tecavüz olayının mağduru D.K'yı dinlemiş ardından da Çelik'in yazılı savunmasını almıştı.

TUMA ÇELİK KİMDİR?

Tuma Çelik 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Halkların Demokratik Partisi Mardin Bölgesi, 3'nci sıradan milletvekili olarak Meclis'e girdi. Tuma Çelik, 1964 yılında Midyat'ın Anhil köyünde doğdu. 9 yaşında İstanbul'a, 1985 yılında İsviçre'ye göç etti.

7 yıl önce Türkiye'ye geri döndü. 20 yıldır aktif olarak Süryanilerle ilgili çalışmaların içinde yer alan Çelik, bu konuda birçok araştırma yaptı ve bu çalışmalarını değişik seminer ve sempozyumlarda ortaya koydu. Mart 2012 tarihinde aylık Süryanice ve Türkçe yayınlanan "Sabro" Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Çelik, Evli ve 4 kız babası.