AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Ayasofya'yı rejim tartışmasına dönüştürmek provokasyondur

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik A Haber canlı yayınında, son günlerde Atatürk üzerinden muhaliflerce köpürtülmeye çalışılan rejim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Demokrasimiz her türlü rejim istismarına kapalıdır. Ayasofya'yı rejim tartışmasına dönüştürmek provokasyondur. Kimse bu ülkede Atatürk'e saygısızlık yapamaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ilk Cumhurbaşkanı'dır. Atatürk'ü kendilerine kalkan yapanlar onu istismar ediyor' dedi

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2020, 16:15 Güncelleme 28 Temmuz 2020, 19:13
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Ayasofya’yı rejim tartışmasına dönüştürmek provokasyondur

İÇİNDEKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Atatürk üzerinden yapılan algı operasyonlarına yönelik olarak A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Çelik, "Ayasofya'yı rejim tartışmasına dönüştürmek provokasyondur" ifadelerini kullandı.

Çelik, şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti devleti bunu egemenlik haklarının gereği olarak bu kararı aldı. Bu kararın alınmasıyla birlikte maalesef birileri çıkıp Atatürk zamanında bu karar başka türlü alınmıştı. Uluslararası ilişkiler profesörü çıktı, 'Bu, Atatürk e meydan okumak" diyerek son derece basiretsiz ahlaksız ve hiçbir şekilde vatanseverlikle ilgisi olmayan bir yaklaşım üretti.

Atatürk'ün manevi mirasına sahip çıkmak Türkiye cumhuriyetini güçlendirmekle olur. Bütün bunun yerine vesayet üzerinden yol yürüyenlerin kendilerine Atatürk laiklik demokrasi hukuk gibi kavramları kalkan yapması bun kavramların istismarıdır. Cumhuriyet hepimizin rejimidir.

Türkiye'nin kurucu değerlerine, anayasada ifade edilmiş niteliklerine aykırı bir davranış sergileyenlerin ve bir rejim krizi kışkırtmak isteyenlerin hizmet ettiği tek yer, Türkiye'nin zayıflamasını isteyenler, Türkiye'nin dış politikada güçsüzleşmesini isteyenlerdir.

Tüm bu tartışmaları hangi niyetle çıkarırsa çıkarsın Türkiye'nin dikkatini hedeflerinden içeriye döndürmeye çalışan bir provokasyon olarak görüyorum.
Hiç kimse bu ülkede Atatürk e saygısızlık edemez. Kurtuluş savaşımızın başkomutanıdır. Ona gösterilmesi gereken saygı konusunda AK Parti'nin hassasiyetleri çok temel hassasiyetlerdir.