CHP’li Osman Ayradilli'den skandal talep: İznik Ayasofya müze olsun

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP’li Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Osman Ayradilli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na tapusu çıkartılan Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya’mız küçücük bir yer, İznik’in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun” ifadeleriyle skandal bir teklifte bulundu. SABAH'tan Damla Kaya'nın haberi...

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020, 01:48 Güncelleme 24 Temmuz 2020, 02:12
CHP’li Osman Ayradilli’den skandal talep: İznik Ayasofya müze olsun

İÇİNDEKİLER

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP'li Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Osman Ayradilli'den skandal bir talep geldi.

Ayradilli, İznik Ayasofya Camii'nin müze olmasını talep etti.

İznik konsülünün değerli olduğunu belirten Ayradilli, İznik Ayasofya Camii'nin müzeye dönüştürülmesi gerektiğini savundu.

"TEKRAR MÜZE OLSUN"
Ayradilli mecliste şunları söyledi:

"İznik konsülün toplandığı çok değerli bir mekân olan Ayasofya'nın da ibadetten çok daha fazla bir şekilde İznik'in turizmine kalkındırmak amacıyla artık başka camilerde ibadet olup oraya sadece müze olarak kullanılmasında bir de yarar vardır diyoruz. Çünkü o yıllarda bu Ayasofya İstanbul'da meşhur Ayasofya, Hacı Sofi Ayasofya, açılamadığı için baskılardan dolayı ki rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na tapusu çıkartılan Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya'mız küçücük bir yer İznik'in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun."

DAMLA KAYA / SABAH