CHP'li İbrahim Kaboğlu'ndan skandal! Sultanahmet Camii’nin müze olmasını istedi

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu skandal bir açıklamada bulundu. TBMM'de Sultanahmet Camii'ninde müze olması gerektiğini söyledi. Kaboğlu'nun yaptığı konuşmada söylediği “Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet de müze olmalı” sözlerine AK Parti'den sert tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'nin Ayasofya üzerinden rol çalmaya çalışan ittifak ortağı İYİ Parti'ye de "CHP bunu söylerken iki gündür Ayasofya konusunda atıp tutan ortağı İYİ Parti kafayı yere eğip sus pus oldu! Ne oldu? Takke düştü kel göründü!” sözleriyle sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2020, 00:28 Güncelleme 11 Haziran 2020, 01:10
CHP’li İbrahim Kaboğlu’ndan skandal! Sultanahmet Camii’nin müze olmasını istedi

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu skandal bir açıklamada bulundu.

Kaboğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada; "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil, kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" ifadelerini kullandı.

Kaboğlu'nun sözlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'nin 'Ayasofya' üzerinden rol çalmaya çalışan ittifak ortağı İYİ Parti'nin skandal talebe sessiz kalmasını da sert sözlerle eleştirdi.

MUŞ: TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ
AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, "CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu az önce mecliste 'İktidara gelirsek Sultanahmet Camisini de müzeye çevireceğiz' dedi. CHP bunu söylerken iki gündür Ayasofya konusunda atıp tutan ortağı İYİ Parti kafayı yere eğip sus pus oldu! Ne oldu? Takke düştü kel göründü!" dedi.

ÖZEL: ALLAH'IM SEN BU MİLLETİ CHP ZİHNİYETİNDEN İLELEBET MUHAFAZA EYLE"
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de, "CHP Milletvekili İbrahim Kabaoğlu 'Biz iktidara geldiğimizde Sultanahmet Camiinide müze yapacağız' dedi. Milletimizle niye böyle ters düştüklerini ve iktidara gelemediklerini bizlere bir kez daha gösterdiler. Allah'ım sen bu milleti CHP zihniyetinden ilelebet muhafaza eyle" diye konuştu.

KENAN KIRAN / SABAH