CHP'de İmamoğlu'na dokunan yanıyor! CHP'li İlhan Kesici Fatih portresi üzerinden önce eleştirdi sonra TELE1'de günah çıkardı!

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Osmanlı padişahı Fatih Sulan Mehmet’in portresine milyonlar vererek satın aldığı ancak sahte olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu durum Türkiye gündemine bomba gibi oturmuş bir televizyon programına katılan CHP’li İlhan Kesici, "Böyle reklam yapılmaz. Kendi belediyemiz, çok yanlış" ifadelerini kullanmıştı. İlhan Kesici 2 gün önce katıldığı TELE 1’de yayınlanan programda tam tersi ifadeler kullanması CHP içerisindeki baskıyı gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2020, 14:13 Güncelleme 08 Temmuz 2020, 14:34
CHP’de İmamoğlu’na dokunan yanıyor! CHP’li İlhan Kesici Fatih portresi üzerinden önce eleştirdi sonra TELE1’de günah çıkardı!

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İBB, geçtiğimiz günlerde 770 bin sterlin karşılığında Fatih portresini Londra'daki müzayede satın almıştı. Gazeteci ve tarihçi Murat Bardakçı, Bellini'ye ait gerçek eserin birkaç yüz milyon pound değere sahip olduğunu belirterek, İBB'nin aldığı tablonun orijinal olmama ihtimaline dikkat çekmişti. Murat Bardakçı'nın açıklaması, akıllara "milyonlarca lira sahte tabloya verilerek çöpe mi gitti?" sorusunu getirmişti.

HABERTÜK'TE ELEŞTİRMİŞTİ
CHP'li İlhan Kesici, konuyla ilgili Habertürk'teki bir programda İBB yönetimini eleştirerek "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir Fatih tablosu getirdi, Bellini diye bu çok ayıp.... 'Yaşa varol böyle Belediye Başkanı görülmüş değil, Bellini'nin tablosunu getirdi' diye... Bellini diye birisinin tablosu olacak veya Bellini ayarında bir ressam Fatih tablosu yapacak, müzayede organizasyonu bunun ne olduğunu söylemeyecek, böyle bir şey olabilir mi" diyen Kesici, tablonun kimin olduğunun belli olmadığını belirterek "Böyle reklam yapılmaz. Kendi belediyemiz, çok yanlış" ifadelerini kullanmıştı.

TELE1'DE GÜNAH ÇIKARDI!
Parti içerisinde büyük baskılara maruz kaldığı anlaşılan İlhan Kesici'nin 3 gün sonra TELE 1'de katıldığı programda, "Parti içindeki işlere pek karışmam. İlk defa o programda topa biraz sert girmişim. Halbuki yumuşatarak söylemem gerekiyordu" şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU'NA DOKUNAN YANIYOR!
İlhan Kesici'nin 3 gün içerisindeki değişimi CHP'de 'Ekrem İmamoğlu'na dokunan yanıyor' yorumlarını da beraberinde getirdi.

Türkiye'nin gündemine oturan ve usta tarihçilerin de sahte olduğunu dillendirdiği tablo hakkında CHP'li isimlerin konuşamaması sözde demokratik partinin demokrasi ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını kanıtladı.

TAKVİM.COM.TR-ÖZEL