Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok: Sosyal medyanın kapatılacağı yalanları yine aynı mecradan üretiliyor

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’a yönelik skandal paylaşımlardan hemen sonra gündeme gelen sosyal medya düzenlemesini köşesine taşıdı. Altınok, sosyal medyanın yasaklanacağı yalanlarının da yine söz konusu mecralarda üretildiğini söyledi.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2020, 11:29 Güncelleme 03 Temmuz 2020, 11:33
Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok: Sosyal medyanın kapatılacağı yalanları yine aynı mecradan üretiliyor

İÇİNDEKİLER

İşte Melih Altınok'un konuyla ilgili yazısı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşamba günü sosyal medyayla ilgili konuşması gündemin birinci maddesi oldu. Erdoğan'ın konuşma metninde yer alan bazı ifadeler üzerine Twitter gibi mecraların kapatılacağı iddiası konuşulmaya başlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nin, metnin bütününde kapatmanın değil yasal ve ticari düzenlemenin kastedildiğine yönelik açıklamasına rağmen tartışma devam ediyor.
Olan biten şudur.
Yeni bir sosyal iletişim modeli bulunana kadar... Yani işlevini yitirene dek, Twitter gibi sosyal medya platformları elbette var olmaya devam edecek.
İran ve Çin gibi birkaç devlet kapatma kararı alsa da bu yol, yeni iletişim kanallarının doğurduğu sorunlara çözüm değil. Çünkü kullanıcıların yerel engelleri rahatlıkla aşmalarını sağlayan "korsan" sanal ağların bini bir para. Bu yöntemin kullanıcıları, dolandırıcıların ve karanlık tiplerin kol gezdiği internetin karanlık dehlizlerine teşvik etmesi de cabası...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!