Maske takma zorunluluğu olan iller listesi! İstanbul, Ankara, İzmir maske takma zorunluluğu var mı?

Maske takma zorunluluğu olan iller! İstanbul Ankara İzmir maske takma zorunluluğu var mı? Kovid-19 salgını nedeniyle maske kullanımı birçok yerde zorunlu tutulurken vatandaşların sosyal mesafeye de dikkat etmesi gerekiyor. Peki, maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? İstanbul Ankara İzmir maske takma zorunluluğu var mı sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. Sokağa çıkacak vatandaşların bu kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Maske takma zorunluluğu olan yerlerde kurala uymayanlara para cezası veriliyor.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2020, 13:43 Güncelleme 25 Haziran 2020, 13:43
Maske takma zorunluluğu olan iller listesi! İstanbul, Ankara, İzmir maske takma zorunluluğu var mı?

İÇİNDEKİLER

Maske takma zorunluluğu olan iller listesi! İstanbul Ankara İzmir maske takma zorunluluğu var mı? Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Valilik kararları peş peşe alınıyor. Kurallara uymayan vatandaşlara para cezası kesiliyor. Peki, maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? İstanbul Ankara İzmir maske takma zorunluluğu var mı? İşte detaylar…

İZMİR'DE YASAK GELDİ!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde maske takma zorunuluğu yaygınlaştı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında aldıkları karar doğrultusunda il genelinde maske takmanın zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle İzmir Valisi olarak atanan ve 18 Haziran'da göreve başlayan Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Pandemi Kurulu'nun, başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdiğini belirtti.

MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER!

Corona virüs salgınında Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale'de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI KAÇ PARA?

Geçtiğimiz gün İstanbul'da Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında yapılan toplantı ile birlikte maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara 900 TL para cezası kesileceği karara bağlandı.

Maskesiz sokağa çıkma cezası ilçelerde bulunan kaymakamlıkların kararını bırakılmış durumda. İçişleri Bakanlığı'nın para cezası ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

"Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur."