Son dakika: Kritik Libya ziyareti dönüşü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk heyetinin Libya'dan dönmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Libya'da verimli görüşmeler gerçekleştirildiğini, ziyaretin Libya'da büyük memnuniyet yarattığını ifade etti.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2020, 23:28 Güncelleme 18 Haziran 2020, 00:12
Son dakika: Kritik Libya ziyareti dönüşü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan açıklama

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya ziyareti sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya'nın başkenti Trablus'ta Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Bu ziyaret Libya'da büyük bir memnuniyet uyandırdı. Ziyaretimizin amacı Libya'ya desteğimizi vurgulamak içindi." ifadelerini kullandı.

Libya ile imzalanan mutabakat zaptını hatırlatan Çavuşoğlu, "Enerji ile ilgili yapacağımız işbirliğini konuştuk. Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi çözüm için görüş alışverişlerinde bulunduk. Bundan sonra BM çatısı altında çalışmalarımızı nasıl sürdüreceğimizi değerlendirdik." dedi.

Bakan Çavuşoğlu son derece faydalı ve verimli bir ziyareti gerçekleştirmiş olduklarını vurguladı.




HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kritik Libya ziyaretinin ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Albayrak, "Türk heyeti olarak Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret ederek, Libya Başbakanı, Meclis Başkanı ve Maliye Bakanı ile hem siyasi hem de ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını konuştuk." ifadelerine yer verdi.