Güney Kıbrıs'ta camiye bizanslı saldırıya Türkiye ve KKTC'den sert uyarı geldi

Güney Kıbrıs’taki Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasını Türkiye'den ve KKTC'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "GKRY'deki camiye Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyoruz. İslam düşmanlığını teşvik edenler, himaye ettikleri faşistlerin yol açacağı belalarla er geç yüzleşirler" dedi. Saldırıyı kınayan KKTC Başbakanı Ersin Tatar Rum yönetimine çağrıda bulunarak, derhal artan İslam karşıtlığını durduracak tavrı ortaya koymalarını istedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da açıklama yaparak skandala tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2020, 15:58 Güncelleme 07 Haziran 2020, 17:35
Güney Kıbrıs’ta camiye bizanslı saldırıya Türkiye ve KKTC’den sert uyarı geldi

İÇİNDEKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasına tepki gösterdi.

RUM YÖNETİMİNE SERT UYARI: YOL AÇACAĞI BELALARLA YÜZLEŞİLER

Saldırıyı kınayan AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından "Güney Kıbrıs'taki Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyoruz. Rum yönetimi, İslam düşmanlığına son vermeli. İslam düşmanlığını teşvik edenler, himaye ettikleri faşistlerin yol açacağı belalarla er geç yüzleşirler...'' mesajını paylaştı.

Başbakan Tatar ise açıklamasında, "Güney Kıbrıs'ta son bir haftada ikinci kez camilere yönelik tahrikler yapılması olağan karşılanamaz, geçiştirilemez. Limasol'da bulunan Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılıp, duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazıların yazılmasının ardından bu kez de Larnaka'da bulunan Tuzla Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyorum. Rum yönetimini, derhal İslam karşıtlığını durduracak tavrı ortaya koymaya çağırıyorum. Bunun için yapılması gereken ise derhal suçluları yakalamak ve gereken önlemleri almaktır. Bu çağda hala ırkçı, faşizan eylemlere başvurulması ve başvuranlara göz yumulmasını asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Dolayısıyla Rum yönetimini aklı selim olmaya ve uyarılarımızı dikkate almaya davet ediyoruz" dedi.

BİR TEPKİ DE CUMHURBAŞKANLIĞINDAN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Güney Kıbrıs'ta bir camiye Bizans bayrağı asılmasını kınadı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Oktay, şunları kaydetti: "Larnaka'da Tuzla Camisi'ne asılan Bizans bayrağı ile yine tahrik ve provokasyon. Rum yönetimi, adanın güneyinde son dönemde birtakım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son vermeli ve bu hastalıklı zihniyetin önüne geçecek önlemleri süratle uygulamaya koymalıdır."