Son dakika: Başsavcılıktan camiden müzik yayınına soruşturma: 3 polis birimine talimat verildi

Son dakika haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı,İzmir’in farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan sesi yerine İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) nun çalındığı iddiası ile ilgili eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında,  “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan, resen soruşturma başlattı. İşte Sabah'tan Nazif Karaman'ın özel haberinin detayları...

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2020, 00:28 Güncelleme 21 Mayıs 2020, 01:12
Son dakika: Başsavcılıktan camiden müzik yayınına soruşturma: 3 polis birimine talimat verildi

İÇİNDEKİLER


İzmir'in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce 'Çav Bella' çalınması üzerine soruşturma başlatıldı.

İzmir'de bugün akşam saat 17.00 sıralarında garip bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalındı. Müziği duyanlar kulaklarına inanamadı.


İZMİR MÜFTÜLÜĞÜNDEN SUÇ DUYURUSU
İzmir Müftülüğünce yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır."


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞANLAR TESPİT EDİLECEK
Soruşturmanın ieylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçu kapsamında, resen başlatıldığı öğrenildi.


Başsavcılıkça İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerine talimat verildiği öğrenildi.



NEFRETİNİZDE BOĞULACAKSINIZ

Alçak saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Partili Şamil Tayyar, "İzmir'de camilerin merkezi ses sistemine sızdılar. Minarelerden ezan yerine Çav bella çalıyorlar. CHP bir mutlu, bir mutlu, sevinçle paylaşıyorlar. Ezandan bu kadar mı nefret ediyorsunuz? Kalın kafanıza sokun, ezanı susturmaya gücünüz yetmeyecek, nefretinizde boğulacaksınız." dedi.




Nazif KARAMAN