İyi Parti'ye zor sorular: HDP'nin yüzde 30 oyu kime gitti?

Sabah Gazetesi yazarlarından Hilal Kaplan, bugün köşesinde son günlerde yeniden tartışma konusu olan İyi Parti - HDP ittifakını kaleme aldı. İki partinin seçimlerde gizli bir birliktelik içerisinde olduğunun altını çizen Kaplan, bazı sorular yöneltti.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020, 07:29 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 07:45
İyi Parti’ye zor sorular: HDP’nin yüzde 30 oyu kime gitti?

İÇİNDEKİLER

İşte Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın "İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz" başlıklı o yazısı

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, "Bize aracı gönderen, şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım diye fikrimizi merak eden İYİ Parti bize koordinat biçemez" dedi.
HDP'li Ahmet Türk, bir 'aile' olduklarını hatırlatırcasına, "Bazı sırlar gizli kalmalı" diyerek itiraz etti.
İYİ Parti lideri Akşener ve sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da "Çıkın açıklayın, kim size ne sordu" diyerek meydan okudular.
Güzel, peki. Benim İYİ Parti'ye sadece bir sorum var.
HDP, 2018 seçimlerinde Siirt'in Pervari ilçesinde %30 oy almıştı. Ancak ne hikmetse 2019 yerel seçimlerinde aday göstermedi.
Gelin görün ki İYİ Parti aday gösterdi ve ilk kez girdiği seçimde adayları %40 oy aldı. Neticede 2014'te olduğu gibi AK Parti'nin adayı kazandı ama sormak isterim:
Sizce HDP hangi adaya oy verdi de İYİ Parti ilk girdiği seçimde %40 oy aldı? Ve HDP, %30 oy oranı olan bir ilçede hangi partinin çıkarı için seçime girmedi? Bu %30 oy buhar olup uçmadı ya...
Bunun gibi yerelde çok örnek gösterilebilir. İYİ Parti'nin ve HDP'nin oy aldıkları illerde ortaklaşa aday göstermemelerini neyle açıklayacağız peki?
Ya da Pervin Buldan, "Gelin artık ittifakımızı şeffaf yürütelim" derken hangi partilere sesleniyordu?
Onu geçtik, HDP'li milletvekili Fatma Kurtulan, "İYİ Parti size söylüyorum. HDP ve PKK'ya gönül vermiş insanlar size oy verdi. O sıralarda bizim sayemizde oturuyorsunuz" derken neyi kast ediyordu?
Veya Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinden iki gün sonra "Her rengi parlamentoya sokmayı başardık" derken, övdüğü tek 'renk' İYİ Parti miydi?
Evet, bir soruyu aştığımın farkındayım ama olsun. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Zekâmızla alay etmeden cevap verin yeter.

Başkan'dan 'bomba' tarifler
Geçtiğimiz hafta HDP'li Kurtulan Belediye Başkanı Baran Akgül gözaltına alınmıştı. CHP ve benzerleri 'demokrasiye darbe' nakaratını söylemeye başlamıştı ki Akgül'e ait not defterindeki bir tarif neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha gösterdi.
"Bombada anahtar sistemi" başlığı altında, nasıl bomba yapılacağı ve kurbanlardaki etkisinin ne olacağı yazılıydı. Akgül'ün not defterindeki bu tarif, sadece bombayı değil, HDP'nin ana muhalefetin iddia ettiği gibi bir siyasi partiden çok ötesi olduğunu da gösteriyordu.
O sayfa, sadece bomba tarifini göstermiyor. Aynı zamanda yaşlı vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza değin yardım eli uzatan VEFA gruplarına bile saldıran PKK'nın kirli saldırılarını savunan bu partinin siyaset dışı ve gayrimeşru olduğunu da kanıtlıyor.

HİLAL KAPLAN'IN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...