İşçisine maaş ödemeyen CHP'li İBB yandaşa milyonlar dağıttı!

CHP’li İBB’ye ait birçok şirket maaşları ödeyemeyince kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Aynı dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin yandaş yayın organlarına 6 milyon lira reklam dağıttığı belirlendi. İşte SABAH'tan Damla Kaya'nın haberinin detayları...

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2020, 18:40 Güncelleme 14 Mayıs 2020, 18:53
İşçisine maaş ödemeyen CHP’li İBB yandaşa milyonlar dağıttı!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi müthiş bir çelişkinin altına imza attı. Çalışanlarının maaşı için kısa çalışma ödeneğine başvuran CHP'li belediye yandaş televizyon ve internet sitelerine reklam dağıtırken gayet bonkör davrandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomide gerçekleşen daralma sonrası hükümet işverene destek amacıyla kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatmıştı. Uygulama çerçevesinde işyerlerinde faaliyetlerini durduran işletmelere sigortalı işçilerinin maaşlarının bir bölümü ödenmeye başlandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURDULAR
Bu çerçevede CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin birçok kuruluşun da kısa çalışma ödeneğine başvurduğu öğrenildi. Diğer taraftan CHP'li Ekrem İmamoğlu basına yaptığı açıklamada İBB'nin gelirlerinin dramatik bir şekilde düştüğünü ileri sürdü.

YANDAŞ MEDYAYA REKLAM KIYAĞI
Ekrem İmamoğlu'nun koronavirüs salgını döneminde yandaş televizyon ve internet sitelerine ise gayet bonkör davrandığı ortaya çıktı. 3 Nisan ile 5 Mayıs arasında CHP'li İBB'nin yandaş televizyon ve internet sitelerine 6 milyon lira reklam kaynağı aktardığı belirtildi. Sosyal medyada bu çelişki eleştirilere sebep oldu.

DAMLA KAYA / SABAH