İngiliz basınının alçak yalanına Fahrettin Altun'dan sert tepki: Hakikat hemen ortaya konmuştur

İngiliz basınında ''Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına” yönelik yer alan haberlere bir yalanlama da İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi.  Altun, ''Türkiye’nin Birleşik Krallık’a yolladığı tıbbi yardım malzemeleri ile ilgili ortaya atılan asılsız ve hezeyan dolu iddialar her iki ülkenin resmi makamları tarafından yalanlanmış ve işin hakikati hemen ortaya konmuştur.'' ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2020, 02:21 Güncelleme 08 Mayıs 2020, 02:26
İngiliz basınının alçak yalanına Fahrettin Altun’dan sert tepki: Hakikat hemen ortaya konmuştur

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz basınında ''Türkiye'den İngiltere'ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına" yönelik yer alan haberlere ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu.


Fahrettin Altun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin Birleşik Krallık'a yolladığı tıbbi yardım malzemeleri ile ilgili ortaya atılan asılsız ve hezeyan dolu iddialar her iki ülkenin resmi makamları tarafından yalanlanmış ve işin hakikati hemen ortaya konmuştur.

Türkiye karşıtı her habere doğruluğunu ve güvenilirliğini hiç araştırmadan sahip çıkan bu zihniyet bizlere bağımsız, tarafsız, güvenilir ve sorumlu bir medyanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Medya eğer yalanın, batılın ve sansasyonun girdabına kapılıp da doğrunun, hakkın ve hakiki haberin peşinden gitmeyi bırakırsa orada demokrasi savunusundan değil, olsa olsa halk ve demokrasi düşmanlığından söz edilebilir. Yaşasın demokrasi, yaşasın hakikat!