Sosyal medya fitnecileri koronayla mücadele sürecinde de boş durmadı! En büyük silahları yalan

Koronavirüs dünyanın bir numaralı gündemi olmayı sürdürürken, her fırsatta fitne ve yalan peşinde olan sosyal medya provokatörleri bu süreçte bile boş durmadı ve siyasi operasyon peşine düştü. Sabah Gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın, bugünkü köşe yazısında "Sosyal medya yalanlarını" kaleme aldı. Yalçın, "En büyük silahları yalan ve fitne. Sürekli yalan haber yayarak insanların kafasını bulandırmak için uğraşıyorlar. Rakamlar ortada. Tüm ülke takip ediyor. Ama serserinin biri çıkıp durumumuz İtalya'dan bile beter iddiasını ortaya atıyor. Bakıyorsunuz. Aklı başında dediğiniz insanlar bile bunları paylaşarak ortalığı velveleye veriyor." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2020, 10:17 Güncelleme 06 Nisan 2020, 10:25
Sosyal medya fitnecileri koronayla mücadele sürecinde de boş durmadı! En büyük silahları yalan

İÇİNDEKİLER

İşte Sabah Gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın'ın "Sosyal medya yalanları" adlı köşe yazısı:

Bir ay önce neler konuşuyorduk? Şimdi neler konuşuyoruz? Suriye, mülteciler, Rusya, ABD ve benzeri konuların hepsi geri planda kaldı. Varsa yoksa Korona virüs. Tüm dünyayı sarstı. Diğer gündem maddelerinin hepsini ikincil konuma düşürdü. Sadece cephedeki askerin değil herkesin hayatı tehdit altında. Sadece fakir fukaranın değil zenginin de derdi. Türk, Alman, Fransız, Amerikan fark etmiyor. Tüm dünya tedirgin. Sağlık söz konusu olunca nasıl da her şey gözümüzde küçülüveriyor. Yanlış da değil. Her şeyin başı sağlık diye boşuna söylenmemiş.

Ancak bu Korona'nın deviremediği bir tek konu var. Ülkemizdeki kutuplaşma olduğu gibi yerinde duruyor. İlk günden bu yana bakıyorum. Bunu bile siyaset malzemesi yapanlar hiç eksik olmuyor. Çok can sıkıcı. Bu tür zamanlarda böylesi bir meseleye dokunan yazılar yazmak bile kutuplaşmaya katkı sunar diye korkuyor insan. Ancak cevabı verilmediğinde de bu terbiyesizlik gemi azıya alıyor. Ortalığı boş bulan utanmazlık sınırsız serserilik yapıyor.



Sosyal medya denen bir mecra var. İnsanlığın belki de en önemli buluşlarından birisi. Fakat kullanım tarzına bakarsanız insanların birbirine kin ve nefret kustuğu bir alan. Öyledir. Bir kasa domatesin içindeki bir çürük domates nasıl tüm kasayı berbat ederse, sosyal medya serserileri de hepimizi bu zırvalığa mahkûm ediyor.
FETÖcüsü, PKKlısı ve bilumum teröristi orada. Tutunamayan ve tutunamadığı için herkese sataşan ergen kılıklı tipler orada.


EN BÜYÜK SİLAHLARI YALAN
En büyük silahları yalan ve fitne. Sürekli yalan haber yayarak insanların kafasını bulandırmak için uğraşıyorlar. Rakamlar ortada. Tüm ülke takip ediyor. Ama serserinin biri çıkıp durumumuz İtalya'dan bile beter iddiasını ortaya atıyor. Bakıyorsunuz. Aklı başında dediğiniz insanlar bile bunları paylaşarak ortalığı velveleye veriyor.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN