Son dakika: Başkan Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu

Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı için Portakal hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Suç duyurusunda; Fatih Portakal’ın ifadelerinin Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun işlendiğine dikkat çekildi.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2020, 00:05 Güncelleme 07 Nisan 2020, 00:55
Son dakika: Başkan Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, Fatih Portakal'ın attığı tweet ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kastetmediği ve söylemediği birtakım iddialarla tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde beyanlarda bulunduğunu hatırlatarak, "Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir" dedi.

Suç duyurusunda; Fatih Portakal'ın ifadelerinin Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun işlendiğine dikkat çekildi.

ÖZEL: "FATİH PORTAKAL, YALAN VE HALKI MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞTI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, bugün kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulunduğunu, milli dayanışmanın önemini vurguladığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, gönüllülük esasına dayalı kampanyaya gösterilen teveccühten bahsetmiş, alınan tüm tedbirleri açıklamış ve tarihsel bir örneklik olarak Tekalif-i Milliye Kanunundan bahsetmiştir" dedi.

Ahmet Özel, Fatih Portakal'ın attığı tweet ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kastetmediği ve söylemediği birtakım iddialarla tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde beyanlarda bulunduğunu hatırlatarak, "Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir. Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR VATANDAŞTAN ZORLA PARA İSTENMESİ SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ
Ahmet Özel'in suç duyurusunda; şüpheli Fatih Portakal'ın kendisine ait olan Twitter hesabı üzerinden paylaşmış olduğu ileti ile suçlama kastıyla yayın yoluyla müvekkili Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakareti sebebiyle; TCK'nın 299/1-2. maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu ve re'sen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması açılmasını talep edildi.

Ahmet Özel'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda; "Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak milli dayanışmanın önemini vurguladığı konuşma gayet açıktır. Şüphelinin ifade ettiği gibi kesinlikle hiçbir vatandaştan zorla para istenmesi söz konusu dahi olamaz!" ifadeleri kullanıldı.

Suç duyurusunda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönüllülük esasına dayalı başlattığı yardım kampanyasına halkın teveccühünün ortada olduğu belirtilerek, "Sırf bu dayanışmaya gölge düşürmek adına bu şekilde akla ziyan iddialar ortaya atılıp halkımız tedirgin edilmek istenmektedir. Bu zihniyetin tek amacı kaos ve karmaşa çıkarmak olup şüphelinin suç konusu paylaşımı da sadece hezeyandan ibarettir" ifadeleri kullanıldı.

Suç duyurusunda; şüpheli Fatih Portakal'ın ifadelerinin Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğinde olduğuna dikkat çekildi.


İŞTE O SUÇ DUYURUSU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu şöyle:

"Corona virüsü kaynaklı Covid-19 hastalığı, 11 Mart 2020 tarihi itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' ilan edilmiştir. Bu kapsamında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıklar ve yetkililer erken alınan önlemlerle virüsün ülkemize girmesini geciktirmiştir. Diğer ülkelerin virüs sebebiyle yaşadıkları sosyal ve ekonomik zorluklar dünya kamuoyunun malumudur. Devletimiz ise Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde salgın ile mücadele kapsamında ilk günden bu yana isabetli ve öngörülü kararları sayesinde, sosyal, ekonomik ve özellikle sağlık alanındaki tedbirlerle Türk vatandaşlarının yaşayacağı olası mağduriyetleri en aza indirgemeyi başarmış ve bu doğrultuda özverili çalışmalarını sürdürmektedirler."


"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KULLANDIĞI İFADELER FATİH PORTAKAL TARAFINDAN KASTEN ÇARPITILDI"
Sayın Cumhurbaşkanımız da salgınla mücadele kapsamında alınan her yeni tedbir kararını canlı yayında kamuoyuyla paylaşmaktadır. 6 Nisan 2020 tarihli milli dayanışma kavramını da vurgulamış olduğu kamuoyu duyurusunda kullandığı ifadeler ise şüpheli tarafından kasten çarpıtılmıştır.


"MÜVEKKİLİMİN KONUŞMASI GERÇEK MANASINDAN UZAKLAŞTIRILARAK YANLIŞ ALGI OLUŞTURULMAYI AMAÇLAMIŞTIR"
"Fox TV haber sunucusu olan şüpheli Fatih Portakal kendisine ait olan @fatihportakal adlı Twitter hesabından paylaştığı "Tekalifi Milliye hatırlatılıp "zor günlerden geçiyoruz" denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!" şeklindeki iletisi ile Müvekkilimin konuşmasını gerçek manasından uzaklaştırılarak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmayı amaçlamıştır."


"FATİH PORTAKAL'IN İFADELERİ TCK VE BDDK MEVZUATI KAPSAMINDA SUÇ NİTELİĞİNDEDİR"
"Şüpheli niyet okuyuculuğu yaparak Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihsel bir olaydan ve o olay özünde milli dayanışma ruhundan bahsetmesini farklı bir bağlamda manipülasyon amacıyla kullanmıştır. Şüphelinin ifadeleri Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğindedir."


"VATANDAŞTAN ZORLA PARA İSTENMESİ SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ!"
"Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak milli dayanışmanın önemini vurguladığı konuşma gayet açıktır. Şüphelinin ifade ettiği gibi kesinlikle hiçbir vatandaştan zorla para istenmesi söz konusu dahi olamaz!"


BU ZİHNİYETİN TEK AMACI KAOS VE KARMAŞA ÇIKARMAK
"Cumhurbaşkanımızın gönüllülük esasına dayalı başlattığı yardım kampanyasına halkımızın teveccühü de ortadadır. Sırf bu dayanışmaya gölge düşürmek adına bu şekilde akla ziyan iddialar ortaya atılıp halkımız tedirgin edilmek istenmektedir. Bu zihniyetin tek amacı kaos ve karmaşa çıkarmak olup şüphelinin suç konusu paylaşımı da sadece hezeyandan ibarettir."

"Yukarıda açıklanan nedenlerle Müvekkilin şahsına yönelik yapılan bu saldırının önlenmesi ve suçu sabit olan şüphelinin cezalandırılması maksadıyla tarafımızca Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurma zarureti hâsıl olmuştur."

KENAN KIRAN / SABAH