"Sokağa çıkma yasağı" kaos isteyenlerin yeni provokasyon malzemesi oldu!

Çin, ABD ve Avrupa ülkeleri tedbirsizlik yüzünden koronavirüse esir olurken, Türkiye aldığı erken tedbirlerle virüsün etkilerini sınırlı tutmayı başardı. Türkiye'nin koronayla mücadelesine gölge düşürmek isteyen bazı "siyasetçi, aydın veya sivil toplum örgütü temsilcileri de" ısrarla sokağa çıkma yasağı istedi. Peki bu yasak şu an gerçekten gerekli mi? İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu bu kesim yasakta neden ısrarcı? Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, konuyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2020, 08:09 Güncelleme 02 Nisan 2020, 08:15
Sokağa çıkma yasağı kaos isteyenlerin yeni provokasyon malzemesi oldu!

İÇİNDEKİLER

İşte Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün "Sokağa çıkma yasağı ısrarı neden?" adlı köşe yazısı:

Türkiye'nin kaderi mi bilmiyorum ama FETÖ-PKK veya DEAŞ'la mücadelede savrulanları görmüştük ama böylesi hiç görülmedi.

Bu kez hepimizi tehdit eden bir salgın karşısında bile birileri yalan ve iftiralarla insanların kafasını karıştırmayı, toplumun sinir uçlarını dokunmayı siyaset sandı ve sürdürdü.

Bir anlamda sağlık meselesi bile kaos yaratacak bir siyasetin aracı haline getirildi. En son talepleri de olağanüstü hal veya sokağa çıkma yasağı ilan
edilmesiydi.


Son günlerde başta CHP'li bazı siyasi aktörler olmak üzere birçok siyasetçi, aydın veya sivil toplum örgütü temsilcisi ısrarla "Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli" diyor.

Gerekçeleri de hazır; "Durum çok vahim." Bununla yetinmeyen, "Hükümet hasta sayısını saklıyor, işi dualarla halletmeye çalışıyor" diyen meczuplar da var.

Konuyu bir kez daha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordum.
"Neden hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etmiyor ve neden muhalefet bunu istiyor? Arka planda toplumun bilmediği bir başka gerçek mi var?"

Bakan Soylu, ısrarla hükümetin bir "Tedbir Stratejisi" uyguladığını belirtiyor ve şu 4 maddenin altını çiziyor:



YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN