CHP’li İBB’den ‘çöp’ siyaseti! Gerçek ortaya çıkınca geri vites yaptılar

Devletin ve milletin birlik olarak koronavirüse karşı mücadele verdiği kritik süreçte CHP’li İBB ‘çöp’ iftirasıyla yine gündemi meşgul etmeyi başardı. Bir belediye çalışanının Metro girişine çöp atarak fotoğraf çektiği görüntüleri paylaşan İBB sözcüsü Murat Ongun çöpü atan kişinin Çekmeköy Belediyesi çalışanı olduğunu iddia etti. Çöpü atan şahsın İBB çalışanı olduğu ortaya çıktıktan sonra geri vites yapan Ongun, sosyal medya üzerinden özür diledi.

Giriş Tarihi 21 Mart 2020, 19:59 Güncelleme 21 Mart 2020, 20:41
CHP’li İBB’den ‘çöp’ siyaseti! Gerçek ortaya çıkınca geri vites yaptılar

İÇİNDEKİLER

Devletin ve milletin birlik olarak koronavirüse karşı mücadele verdiği kritik süreçte CHP'li İBB 'çöp' iftirasıyla yine gündemi meşgul etmeyi başardı.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİNİ HEDEF GÖSTERDİ
Bir belediye çalışanının Metro girişine çöp atarak fotoğraf çektiği görüntüleri paylaşan İBB sözcüsü Murat Ongun çöpü atan kişinin Çekmeköy Belediyesi çalışanı olduğunu iddia etti.

Twitter üzerinden görüntülerin olduğu videoyu paylaşan Ongun, Çekmeköy Belediyesini ve Belediye Başkanı Ahmet Poyrazı tweetine etiketleyerek, "Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz. Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir. Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz. @Cekmekoybeltr @AhmettPoyraz" ifadelerini kulandı.

CHP YANDAŞI MEDYA YALANA ÇANAK TUTTU
Murat Ongun'un ortaya attığı yalana CHP yandaşı medya da çanak tuttu.

Sözcü, Oda TV, Cumhuriyet ve Birgün gibi CHP yandaşlığıyla bilinen medya organları yalanı yaydı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI ONGUN GERİ VİTES YAPTI
Çekmeköy Belediye Başkanının çöpü atan şahsın Çekmeköy Belediyesi çalışanı olmadığını tam tersine Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğunu açıklamasının ardından Ongun yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla geri vites yaptı.

AKLINA "DÜRÜSTLÜK" GELDİ
Ongun yaptığı açıklamada, "Dürüstlük ve şeffaflık temel ilkemiz. Bugün paylaştığım videodaki görevlinin @Cekmekoybeltr değil, İBB Park Bahçeler Müdürlüğü personeli olduğunu tespit ettik. Gerekli işlem yapıldı. Bu hatadan ötürü Belediye Başkanımız @AhmettPoyraz 'dan özür dilerim.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." İfadelerini kullandı. Yalanı araştırmadan yayan Ongun gerçeğin ortaya çıkmasının ardından "Dürüstlük ve şeffaflık" kelimeleriyle kendini temize çıkarmaya çalıştı.