Yunanistan insan haklarını hiçe sayıyor! Mültecilere ateş açıldı!

Yunanistan'ın sınırda mültecilere uyguladığı zulüm gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Yunan polis ve askeri göçmenleri çırılçıplak soyup dövdükten sonra Türkiye'ye gönderdiği görüntüler sıcaklığını korurken skandal görüntüler gelmeye devam ediyor. Görüntülerde Yunan güvenlik güçlerinin mültecilere acımasızca ateş açtığı görüldü. Yunanistan mültecilere uyguladığı bu skandal tutumla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve Cenevre Mülteci Sözleşmesini hiçe sayıyor.

Giriş Tarihi 07 Mart 2020, 19:35 Güncelleme 07 Mart 2020, 19:49
Yunanistan insan haklarını hiçe sayıyor! Mültecilere ateş açıldı!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın sınırda mültecilere uyguladığı zulüm gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Yunan polis ve askeri göçmenleri çırılçıplak soyup dövdükten sonra Türkiye'ye gönderdiği görüntüler sıcaklığını korurken skandal görüntüler gelmeye devam ediyor.

İNSAN HAKLARI HİÇE SAYILIYOR
Görüntülerde Yunan güvenlik güçlerinin mültecilere acımasızca ateş açtığı görüldü. Yunanistan mültecilere uyguladığı bu skandal tutumla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve Cenevre Mülteci Sözleşmesini hiçe sayıyor.

SIĞINMA TALEBİNDE BULUNANLARIN GERİ ÇEVRİLMESİ YASAK
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 3'üncü maddesi ve Cenevre Mülteci sözleşmesi sığınma talebinde bulunanların geri çevrilmesini yasaklıyor.