Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a "siyasi ayak" sorusu!

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde İlker Başbuğ'un son açıklamaları da vardı. Erdoğan, Başbuğ'a " Açık, net söylüyorum; elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Askeri istihbarat da vardı, niye çıkarmadınız? Niye bunları halletmediniz? Kimi aldatıyorsunuz?" dedi.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2020, 12:16 Güncelleme 12 Şubat 2020, 12:44
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan İlker Başbuğ’a siyasi ayak sorusu!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Grup Toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde FETÖ ile mücadele de vardı. Erdoğüan, son günlerdeki açıklamalarıyla tepki çeken İlker Başbuğ'a da yanıt verdi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

NİYE İHRAÇ ETMEDİNİZ? KİMİ ALDATIYORSUNUZ?
Kılıçdaroğlu sürekli yalan söyleyerek suçunu bastırmaya çalışıyor. Bugün eski Genelkurmay Başkanları'nın vasıtasıyla bir kampanya başlattılar. Meclis'te tam kadro destekledikleri düzenlemeyi AYM'ye götürenlerin kulaklarının kimler tarafından çekildiği ortadadır. Tüm milletvekillerimizin derhal dava açması önemlidir. Buradan soruyorum; malum Genelkurmay Başkanı bir diğer Genelkurmay Başkanı. Bunlar bildiriyi hazırladılar, yetmez. Her ikisinin de Genelkurmay Başkanlığı döneminde, 'Biz bu kadar FETÖ'cü subayı ihraç ettik' desinler. Bu sizin görevinizdi, niye ihraç etmediniz? Kimi aldatıyorsunuz?



Askeri şurada önümüze imza için getiriyorlardı. Bunların içinde çoğu zaman FETÖ'cü değil, bu Nurcuların içinde Kurtoğlu takımı vardır. Onların ihraç edildi olmuştur. Bunlara imza atmadık. Bunlar, onları atıyordu; niye FETÖ'cüleri atmadınız? Yalan söylüyorsun, yalan. Sadece yargıdakilerden endişe ettiğin için, korktuğun için bize bunları anlattınız. Açık, net söylüyorum; elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Askeri istihbarat da vardı, niye çıkarmadınız? Niye bunları halletmediniz? Kimi aldatıyorsunuz?