CHP İSMEK skandalını aklama çabasına girdi! Ekrem İmamoğlu Yeşim Meltem Şişli hakkında soruşturma başlatıldı dedi ama...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK yöneticisi olan kapalı ve bekar kadınlara ahlaksız teklifi gündemdeki yerini koruyor. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Ancak İmamoğlu’nun, konunun incelenmesi ve soruşturulması için teftiş kurulunu dahi görevlendirmediği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2020, 09:54 Güncelleme 06 Şubat 2020, 10:00
CHP İSMEK skandalını aklama çabasına girdi! Ekrem İmamoğlu Yeşim Meltem Şişli hakkında soruşturma başlatıldı dedi ama...

İÇİNDEKİLER

Ekrem İmamoğlu'nun soruşturmanın Yeşim Meltem Şişli tarafından istenildiğine dair söyleminin de yanlış olduğu belirtildi.

İlgili mevzuata aykırı bir şekilde alt kademenin üst kademeyi harekete geçirmesinin hata olduğunu değerlendiren uzmanlar "Bu sözde soruşturma bir şovdur. Esasen, teftiş kurulu belediye başkanının devredilemez yetkisidir. Bu sebeple başkanın görevlendirmesi ile soruşturmanın başlatılması gerekmektedir" dedi.

CHP AKLAMA ÇABASINA GİRDİ
Öte yandan CHP, Şişli'nin yaptığı hakareti aklama çabasına girdi. İddialarla ilgili inceleme başlatan CHP, İSMEK'li 20 kadının işten çıkarıldıktan sonra Şişli'ye yönelik suçlamalarda bulunduklarını ileri sürdü. (Sabah)