Erkekler risk altında! | Öldüren virüs Corona

Corona virüsü, Çin'in Wuhan şehrinde başlayıp dünyaya yayıldı. 25 ülkede görülen bu hastalık, büyük paniğe yol açtı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 259'a ulaştı. Tüm dünya, kabusu yaşarken İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Özgür Niflioğlu, corona virüsüyle ilgili bilinmesi gerekenleri TAKVİM okuyucularıyla paylaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2020 Güncelleme 02 Şubat 2020, 06:58
Erkekler risk altında! | Öldüren virüs Corona

İÇİNDEKİLER



Corona
virüsü, Çin'in Wuhan şehrinde başlayıp dünyaya yayıldı. 25 ülkede görülen bu hastalık, büyük paniğe yol açtı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 259'a ulaştı. Tüm dünya, kabusu yaşarken İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Özgür Niflioğlu, corona virüsüyle ilgili bilinmesi gerekenleri TAKVİM okuyucularıyla paylaştı...


NEDİR BU CORONA?
Corona virüsler, normal şartlarda insanlarda basit soğuk algınlığı ve nezleye yol açıyor. Ancak değişim göstermiş tipleri, akciğer, bağırsak, karaciğer ve böbrek hastalıklarına neden oluyor. Genellikle, hayvanlardan insanlara bulaşıyor. Araştırmalar, SARSCoV'un misk kedilerinden, MERSCoV'un ise tek hörgüçlü develerden insanlara bulaştığını gösteriyor.


NASIL ORTAYA ÇIKTI?
İlk vaka, 31 Aralık 2019'da meydana geldi. Çin'in Wuhan kentinde etiyolojisi bilinmeyen zatürre vakası görüldüğü belirtildi. 7 Ocak 2020'de ise zatüreye yol açan etkenin daha önce insanlarda görülmeyen yeni bir coronavirus olduğu tespit edildi. Wuhan'daki yasadışı satılan hayvanlardan insanlara bulaşan virüs, kısa sürede yayılıp vaka sayısı 11 bini geçti. İnsandan insana geçtiği kanıtlanan virüsün, yapı değiştirdiği belirlendi. Yapılan genetik çalışmalarda üç farklı türü olduğu saptanan coronavirüsün yol açtığı zatürre nedeniyle öldürücü olduğu tespit edildi.


YAŞ BÜYÜK RİSK
Çin'de coronavirüs saptanan ilk 425 hastanın verileri incelendi. Virüsün ileri yaşlardaki insanlarda daha çok görüldüğü tespit edildi. Ortalama 59 yaşın üstündekilerde ortaya çıkan vakaların yüzde 55'inin erkek olduğu tespit edildi. Virüsün dünden itibaren çocuklarda da görüldüğü açıklandı.

ÖLDÜREN VİRÜS CORONA - DR. ÖZGÜR NİFLİOĞLU

YARIN: BELİRTİLERİ NELER?