Cumhuriyet'in "10 milyon fidan kurudu yalanına Bakanlık'tan fotoğraflı cevap

Yalan haberin merkezi Cumhuriyet, "10 milyon fidan kurudu" şeklinde iftiradan ibaret bir habere imza attı. Konuyla ilgili açılama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı "Bugün itibarı ile dikilen 11 milyonu aşkın fidan yüzde 95 oranında tutmuş ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir." denildi ve fidanların son halini gösteren fotoğraflara yer verildi.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2020, 15:01 Güncelleme 22 Ocak 2020, 15:19
Cumhuriyet’in 10 milyon fidan kurudu yalanına Bakanlık’tan fotoğraflı cevap

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 11 Kasım'da dikilen 11 milyon fidanın yüzde 90'ının kuruduğu iddiasına Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan "10 milyon fidan kurudu" başlıklı haberle ilgili yaptığı açıklamada ayrıca İstanbul ve Adana'da ekilen fidanların son halini gösteren fotoğraflara da yer verildi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada, 11 Kasım 2019'da gerçekleştirdiğimiz 'Geleceğe Nefes Seferberliği' kapsamında, Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanla ilgili kamuoyunu yanıltıcı içerikte bilgiler paylaşılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda dikilen fidanlar yine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından izlenmektedir. Bugün itibarı ile dikilen 11 milyonu aşkın fidan yüzde 95 oranında tutmuş ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir" denildi.



İŞTE CUMHURİYET'İN YALAN HABERİ
Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Sena Yaşar imzalı "Milyonlarca fidan tutmadı" başlıklı "haber" bugün Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasından anons edildi.


İŞTE FİDANLARIN SON HALİ:

İŞTE FİDANLARIN SON HALİ