Son dakika: Türkiye-İran-Malezya arasında anlaşma! Başkan Erdoğan imza törenine katıldı

Kuala Lumpur Zirvesi'nin "Kalkınmanın Önceliği ve Sınamalar" temalı toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-İran-Malezya hükümetleri arasında  iyi niyet anlaşması imzalandı.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2019, 13:28 Güncelleme 19 Aralık 2019, 13:52
Son dakika: Türkiye-İran-Malezya arasında anlaşma! Başkan Erdoğan imza törenine katıldı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Zirvesi'nin "Kalkınmanın Önceliği ve Sınamalar" temalı toplantısı sonrası Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in huzurunda hükümetler arasında iyi niyet anlaşmaları imzalandı.

Bu doğrultuda "Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile CTRM Arasında Uçak Yedek Parça Üretimine Yönelik İyi Niyet Anlaşması", "Türkiye (TÜBİTAK), Malezya (UPNM), Katar (Qatar Foundation), Endonezya (Lipi) ve Pakistan (ICCBS) arasında Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence) Oluşturulması için İyi Niyet Anlaşması", "İslamofobi ile Mücadele Amacıyla Ortak Televizyon Kanalı Kurulması Hakkında Türkiye, Malezya, Pakistan Arasında İyi Niyet Anlaşması" ile "Türkiye, Malezya ve Endonezya Arasında İslami Bilimler Alanında Genç Öğrenci Değişim Amaçlı İyi Niyet Anlaşması" imza altına alındı.

İmzaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler kapalı formatta yapacakları toplantıya geçti.

BAŞKAN ERDOĞAN, RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya temaslarını sürdürüyor. Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında Malezya'da bulunan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.