Günaydın yazarından Mazhar Alanson'u eleştirenlere sert tepki: Şakşakçılara linç yok!

Başkan Erdoğan, "Türk pop ve rock müziğinde kültürel kimliğin temsiline verdikleri önem ve kırk yılı aşkın süredir devam ettirdikleri müzik çizgilerindeki istikrar ve başarıları dolayısıyla" "Müzik" alanındaki ödüle layık görülen Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşan MFÖ grubuna ödülünü verdi. Grup üyelerinden Mazhar Alanson'un ödül töreni sırasındaki konuşması ise bazılarına adeta "dert" oldu. Alanson'un "Bunca yıldır çok ödül aldık. Maalesef taşınmalardan dolayı saklayamadım. Ama bu ödülü ömrümün sonuna kadar saklayacağım" sözleri sonrası sosyal medyada adeta linç kampanyası başlatıldı. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Günaydın yazarı Ömer Karahan, "Mazhar Alanson, sırf Başkan Erdoğan'ın elinden ödül aldı diye linç edildi. Ama konserine giden CHP'li belediye başkanını ayakta karşılayan "Gün gibi doğdunuz İstanbul'a efendim" diyerek sahne önünde eğilen, ona mega yalakalık yapan Tarkan'a, CHP'li belediye başkanını Atatürk'e benzeten Athena Gökhan'a çıt yok! Niye? Çünkü bu ülkede CHP yandaşlarına alkış var, Başkan Erdoğan'ı sevenlere ise linç! Yesinler sizin demokrasi anlayışınızı... Linçten sabıkalı şakşakçılar sizi!" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2019, 09:47 Güncelleme 17 Aralık 2019, 09:59
Günaydın yazarından Mazhar Alanson’u eleştirenlere sert tepki: Şakşakçılara linç yok!

İÇİNDEKİLER

Günaydın yazarı Ömer Karahan, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanlığı ödülü alan MFÖ'ye başlatılan kara propaganda ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Karahan'ın yazısının o kısmı:

Başkan Erdoğan'ın elinden kültür sanat ödülü alan MFÖ grubuna karşı büyük bir linç kampanyası başlatıldı ve günlerdir sürüyor. 50 yılı aşkın süredir Türk halkının ezbere söylediği şarkılar yapan MFÖ grubu ve üyesi Mazhar Alanson, yok edilmeye çalışılıyor.

CHP'YE SES YOK
Bu algı operasyonuna destek verenlere 'derin' Hürriyet ile Ertuğrul Özkök'ün de katıldığını dün söylemiştim. Peki linçten sabıkalı Ertuğrul Özkök ve derin Hürriyet, Erdoğan'a saldırmak için her fırsatı değerlendirirken niye CHP'ye sevgi gösterisinde bulunan sanatçılara ses çıkarmıyor?



ÇİFTE STANDART
Özkök ve benzerleri; Harbiye'deki konserine giden İmamoğlu'na, 'Gün gibi doğdunuz İstanbul'a' cümlesiyle mega yalakalık yapan ve önünde eğilip onu alkışlayan Tarkan'a çıt çıkarmıyor. İmamoğlu'nu Atatürk'e benzeten Athena Gökhan'a neden tek kelime etmiyorlar? Çünkü bu ülkede CHP yandaşlarına alkış serbesttir de ondan.

Sanatçılara "Rezil adamlar!" diye haykıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmez, sadece alkışlarlar bu ülkede! Ama Başkan Erdoğan'ı sevmeyi suç sayarlar. Onun yanında bulunan herkesi linç etmek adettendir. Yesinler sizin demokrasi anlayışınızı, çifte standardınızı. Linçten sabıkalı şakşakçılar sizi.